Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

SP u Kataru

Leo Messi uživao je u svakoj sekundi slavlja na Lusailu: "Sada sam postigao sve u karijeri, samo ovo mi je nedostajalo"

Autor: Hina

19.12.2022. 06:44
Leo Messi uživao je u svakoj sekundi slavlja na Lusailu:

Foto: Leo Messi/Foto REUTERS

Želio sam s ovim zatvoriti karijeru. Znao sam da će mi Bog to dati u jednom trenutku i, ne znam zašto, imao sam osjećaj da će tako biti ovaj put - izjavio je za argentinsku TV



DOHA Premda je slavlje na terenu već lagano završavalo, Lionel Messi nije želio napustiti Lusail. Uživao je u svakoj sekundi velikog slavlja i najvažnijeg trenutka u karijeri.


Uza sva priznanja, sve nagrade, bogatstva i naslove, postojala je jedna mrlja u njegovom životopisu, a nju je zauvijek izbrisao u čarobnoj noći u Dohi.


“Naslov je svačiji san iz djetinjstva. Imao sam sreću da sam postigao sve u karijeri, a ovo što je nedostajalo je sada tu,” kazao je sa smiješkom.




“Ovo je ludnica, pogledajte kako je prekrasan. Toliko sam ga želio,” dodao je Messi.


Kada je primio nagradu za najboljeg igrača ovog prvenstva, Messi je prošao pored pobjedničkog trofeja, pomilovao ga je i potom se nagnuo i poljubio ga s osmijehom od uha do uha. Kao da je u tom trenutku pomislio, napokon si moj.


Čak 16 godina i pet svjetskih prvenstava su trebala da ga napokon osvoji i tako na najbolji mogući način zaokruži svoju blistavu karijeru.


“Želio sam s ovim zatvoriti karijeru. Znao sam da će mi Bog to dati u jednom trenutku i, ne znam zašto, imao sam osjećaj da će tako biti ovaj put. Više ništa ne mogu tražiti, hvala Bogu, dao mi je sve,” naglasio je.


Prokomentirao je i finalnu utakmicu.


“Puno smo patili, bila je to vrlo čudna utakmica, kao i protiv Nizozemske, opet nam se to dogodilo,” dodao je.


Messi je osvojio 36 trofeja na klupskoj razini, a s reprezentacijom je do Katra imao olimpijsko zlato iz 2008. te prošlogodišnju Copa Americu. Zabio je 791 gol i dodao 350 asistencija u 1002 utakmice, dok je u dresu nacionalne vrste upisao 172 nastupa i postigao 98 golova.


U finalu je odigrati svoju 26. utakmicu na Svjetskom prvenstvu te tako postao rekorder po broju nastupa ispred Nijemca Lothara Matthausa, a sa 13 golova najbolji je argentinski strijelac na svjetskim prvenstvima. Postao je i prvi igrač koji je zabio u grupnoj fazi, osmini finala, četvrtfinalu, polufinalu i finalu Svjetskog prvenstva.


“Volim nogomet, volim ono što radim, volim biti u reprezentaciji, biti u ovoj skupini. I očito želim nastaviti živjeti još nekoliko utakmica biti svjetski prvak”, dodao je u mikrofon argentinske televizije.