Subota, 26. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

KOŠARKA

Košarkaši Jazina Arbanasa odigrali tri pripremna ogleda

Autor: Andrija Dešpoja

29.09.2023. 09:14
Košarkaši Jazina Arbanasa odigrali tri pripremna ogleda

Foto: ANDREJ JANčIJEV/KK ZADAR



Košarkaši Jazina Arbanasa odigrali su tri pripremna ogleda uoči nadolazeće sezone u Prvoj muškoj ligi. Igrači pod vodstvom Roka Jurline pritom su upisali dvije pobjede i jedan poraz, a on je stigao u prvom pokusu koji su odigrali na terenu premijerligaša Bosca. »Salezijanci« su se u tvrdoj utakmici u kojoj se niti jedna momčad nije uspijevala odvojiti na osjetniju razliku pokazali s(p)retnijima te su slavili rezultatom 75:69.


Tvrde ruke


S obzirom na kalendarsku razliku u počecima natjecanja, momčadi nisu bile u istoj fazi priprema pa ne treba čuditi loše šutersko izdanje košarkaša »Žute podmornice« koji su za tri poena gađali vrlo slabih 3-27. S druge strane, trenera Jurlinu je zasigurno razveselio skakački angažman pretočen u respektabilnih 16 drugih napada. Jazine su u prvoj provjeri predvodili novopridošli centar Filip Krajina s 20 poena, Niko Šare je dodao 13 koševa, dok je 12 ubacio Srđan Brocić. Najefikasniji među petoricom dvoznamenkastih u redovima Bosca bio je mladi Josip Pavković koji je ubacio 21 poen. Druga provjera uslijedila je prošli vikend na domaćem terenu, gdje su Jazine ugostile njemačkog niželigaša Rosenheima i svladale ga s visokih 120:91. Zadrani su na veliki odmor otišli s okruglih deset koševa prednosti (63:53), da bi se presudnom pokazala treća četvrtina koju je razvojna momčad aktualnog prvaka Hrvatske dobila s 32:16, nakon čega je mirno »otplovila« prema pobjedi. Pritom su se posebno iskazali mladi reprezentativci Toni Josipović i Šimun Lončar koji su ubacili 27, odnosno 25 poena, a značajan doprinos su dodali i iskusni Brocić i Krajina koji su pripomogli s 18 i 17 koševa.


Obranom do pobjede


U trećem pokusu košarkaši pod vodstvom Roka Jurline upisali su drugu pobjedu u pripremama, a žrtvom je ispala Hermes Analitica koja je na svom parketu poražena s 86:92. »Analitičari« su na veliki odmor odnijeli zalihu od tri posjeda (58:49), no u nastavku nisu mogli pratiti ritam zadarskog sastava koji je podigao agresivnost u obrani i u trećoj četvrtini domaćinima dozvolio samo sedam poena, na koncu preokretom stigavši do pobjede. Posebno je nadahnut bio razigravač Brocić koji je ubacio 28 koševa, a pratio ga je mladi Šare sa 17 poena.