Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

NBA liga

VIDEO Jamal Murray slomio Lakerse u posljednjoj četvrtini, novi "triple-double" Nikole Jokića

Autor: Portal Novi list

19.05.2023. 08:00
VIDEO Jamal Murray slomio Lakerse u posljednjoj četvrtini, novi

Foto: Anthony Davis i Jamal Murray/Foto REUTERS

Murray je zabio 23 od svojih 37 poena u posljednjoj četvrtini



RIJEKA Nuggetsi su ostvarili i drugu pobjedu (108:103) protiv Lakersa, te poveli 2-o u finalu doigravanja Zapadne konferencije. Prvo ime momčadi iz Denvera bio je Jamal Murray s 37 poena, 10 skokova, 5 asistencija i 4 ukradene lopte.


Nikola Jokić plasirao je novi “triple-double”, svoj 13. u doigravanjima (sada je na trećem mjestu vječne ljestvice, ispred njega su LeBron James s 28 i Magic Johnson s 30) –  23 poena, 17 skokova i 12 asistencija. Srpskog centra i njegove suigrače silno su motivirale pohvale Lakersima nakon prve utakmice unatoč porazu. To je potvrdio i trener Mike Malone nakon utakmice.


– Nakon prve utakmice svi su pričali o tome kako su Lakersi bili dobri. Nacionalni narativ bio je jednostavno takav da se govorilo o pozitivnim stvarima u njihovoj igri, a nitko nije spominjao povijesnu utakmicu Nikole Jokića. Čovjek je ostvario 13. triple-double u doigravanju, stigao je na treće mjesto vječne ljestvice, ali unatoč tome narativ je na – Lakersima.  Priča se o tome kako su se prilagodili i pronašli put. Znate što sada stavite tu priču u svoju lulu i popušite je – izjavio je Malone.


Naslovna uloga u drugoj utakmici definitivno je pripala Murrayju koji je u posljednjoj četvrtini zabio 23 od 32 poena svoje momčadi, te dotukao Lakerse koji su vodili tijekom druge i treće četvrtine.


Austin Reaves i LeBron James zabili su po 22 poena kod Lakersa. LeBron je pritom uhvatio 9 skokova i podijelio 10 asistencija. Anthony Davis ubacio je 18 poena uz 14 skokova.


Serija sada seli u Los Angeles.