Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

NBA liga

VIDEO Clippersi, Lakersi i Heatsi otvorili doigravanje gostujućim pobjedama, novi "double-double" Ivice Zubca

Autor: Portal Novi list

17.04.2023. 08:13
VIDEO Clippersi, Lakersi i Heatsi otvorili doigravanje gostujućim pobjedama, novi

Foto: Ivica Zubac i Nicolas Batum/Foto REUTERS

Nuggetsi su se predvođeni Jamalom Murrayjom (24 poena) relativno lako obračunali pred svojim navijačima s Minnesotom



Ivica Zubac odigrao je nepunih 30 minuta i postigao 12 poena uz 15 skokova u važnoj pobjedi Clippersa na gostovanju kod Sunsa u prvom susretu doigravanja. Hrvatski centar svoju dobru partiju začinio je i s malom potrošnjom lopti, pogodio je dva od četiri slobodna bacanja, odnosno pet od osam pokušaja iz igre. Sunsima nije pomogao ni Kevin Durant kojemu je ovo bila prva domaća utakmica za svoju novu momčadi.  Nedostajao mu je tek jedan skok za “triple-double” učinak (27 poena, devet skokova, 11 asistencija). Ipak, potpuno ga je zasjenio Kawhi Leonard koji je ubacio 38 poena. Russell Westbrook realizirao je tek tri od 19 lopti, no ubacio je dva ključna slobodna bacanja, pa blokirati Devina Bookera i sve to na desetak sekundi prije kraja.


I druga momčad iz Los Angelesa gostujućom pobjedom je otvorila doigravanje. Austin Reaves (23 poena) i Japanac Rui Hachimura (29 poena) bili su prvi strijelci Lakersa u pobjedi u Memphisu. LeBron James je upisao 21 poen uz 11 skokova, a Anthony Davis 22 poena uz 12 skokova. Kod Memphisa je najbolji bio Jaren Jackson Jr. s 31 poenom. Ja Morant je ostao na 18 poena, no sredinom posljednje četvrtine morao je iz igre zbog ozljede.


Za još jednu gostujuću pobjedu pobrinuli su se Heatsi koji su slavili u Milwaukeeu i iskoristili ozljedu prve zvijezde Bucka Giannisa. Jimmy Butler je postigao 35 poena uz 11 asistencija. Antetokounmpo je istekom prve četvrtine završio na parketu na leđima, a onda i u svlačionici. Vratio se na parketu u drugoj četvrtini, no ponovo se zadržao kratko i otišao u svlačionicu. Odigrao je ukupno 10 minuta i zabio šest poena. Khris Middleton je bio prvo ime Bucksa s 33 poena.




Nuggetsi su se predvođeni Jamalom Murrayjom (24 poena) relativno lako obračunali pred svojim navijačima s Minnesotom. Nikola Jokić nije morao odigrati svoju najbolju partiju, zabio je tek 13 poena uz 14 skokova.



REZULTATI


ISTOK:


Milwaukee – Miami 117-130
(Miami vodi sa 1-0)


ZAPAD:


Denver – Minnesota 109-80
(Denver vodi sa 1-0)


Phoenix – LA Clippers 110-115


(LA Clippers vode sa 1-0)


Memphis – LA Lakers 112-128
(LA Lakers vode sa 1-0)