Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Premijer liga

Skromne partije Zadrana u četvrtom kolu

Autor: Paulo Sarić

17.10.2023. 17:36
Skromne partije Zadrana u četvrtom kolu

Foto: Mate Komina



Nakon nedjeljnog trijumfa Zadra na gostovanju kod Škrljeva (72:108) odigrane su još tri utakmice četvrtog kola hrvatske Premijer lige, pri čemu su dvije pobjede upisali domaćini, a jednu gosti. Aktualni viceprvaci države iz Splita rutinski su svladali zagrebački Dinamo rezultatom 74:60. Premda su »Plavi« vodili prvih nekoliko minuta, igrači Slavena Rimca su brzo preokrenuli rezultat i na veliki odmor odnijeli zalihu od okruglih deset poena (38:28), što su u trećoj četvrtini dodatno povećali na plus 23, nakon čega su mirno priveli susret kraju.


»Žute« je predvodio raspoloženi Boris Tišma s 15 poena i 13 skokova, a pratio ga je Toni Perković s 11 koševa i pet asistencija, dok je najbolji u redovima zagrebačkog sastava bio Hrvoje Garafolić s 14 poena. Iskusni Zadranin Ivan Novačić nije imao svoj dan te je utakmicu završio sa skromnih šest koševa i tri uhvaćene lopte. David Pavin je na parketu proveo tek minutu i pol i za to vrijeme je ostao bez učinka, dok Roko Lukić nije konkurirao za dvoboj. Do nova dva boda stigli su i košarkaši Cedevite Junior koji su na svom terenu nadvisili Dubrovnik zadarskog trenera Ivana Perinčića s 87:73. »Juniori« su najveći dio posla napravili u prvom poluvremenu kada su se odvojili na plus 25 (58:33), pa je nastavak protekao u mirnom odrađivanju posla domaćeg sastava.


Petoricu dvoznamenkastih u pobjedničkim redovima predvodio je KeVaughn Allen s 26 poena, pet skokova i tri asistencije, a pratio ga je Vito Kučić s 15 koševa, dok je nekadašnji igrač Zadra Filip Vujičić s 19 poena, osam uhvaćenih lopti i pet asistencija bio prvo ime u dubrovačkim redovima. Lovre Klarić nije ulazio u igru. U posljednjem dvoboju kola Cibona je na gostujućem parketu svladala Zabok rezultatom 78:89. Goste je predvodio Aleksandar Aranitović s 22 koša, 12 skokova i tri asistencije, dok je Emil Savić s 15 poena bio najefikasniji u redovima »Žutih lavova«. Mladi Zadranin Antonio Sikirić je na parketu proveo 26 minuta i to je vrijeme iskoristio za četiri koša, četiri asistencije i tri uhvaćene lopte. (P. S.)