Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

NBA liga

Sixersi otpustili Doca Riversa, pao je i treći trener nakon ispadanja u doigravanju NBA lige

Autor: Hina

16.05.2023. 20:16
Sixersi otpustili Doca Riversa, pao je i treći trener nakon ispadanja u doigravanju NBA lige

Foto: Doc Rivers/Foto REUTERS

Prije Riversa otkazi su uručeni Mikeu Budenholzeru i Montyju Williamsu



PHILADELPHIA  Philadelphia Sixersi uručili su otkaz treneru Docu Riversu (61), dva dana nakon što je momčad ispala u polufinalu Istočne konferencije NBA doigravanja, objavila je momčad.


“Doc je jedan od najvećih trenera u povijesti lige, budući član Kuće slavnih i netko koga iznimno poštujem”, rekao je predsjednik Philadelphije Daryl Morey.


“Zahvalni smo za sve što je učinio tijekom tri sezone i zahvaljujemo mu na značajnom utjecaju koji je imao na našu franšizu. Nakon što smo razmisliti o našoj sezoni, odlučili smo da su potrebne određene promjene kako bismo ostvarili svoje ciljeve,” dodao je.




Sixersi su u polufinalnoj seriji protiv Bostona vodili sa 3-2, no potom su upisali dva poraza, pri čemu su u odlučujućoj, sedmoj utakmici izgubili 88-112.


Rivers je imao još dvije godine ugovora sa Sixersima na čijoj klupi je ostvario 154 pobjede i 82 poraza.


Prethodno je trenirao Orlando Magic, Boston Celticse i Los Angeles Clipperse, a najveći uspjeh ostvario je 2008. kada je s Bostonom osvojio NBA naslov.


Rivers je treći trener koji je dobio otkaz nakon ispadanja u doigravanju nakon Mikea Budenholzera i Montyja Williamsa, koji su otpušteni od strane Milwaukee Bucksa i Phoenix Sunsa.