Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

KOŠARKA

Ovog vikenda na rasporedu 2. kolo Zadarske Ljetne lige

Autor: Andrija Dešpoja

14.07.2023. 15:59
Ovog vikenda na rasporedu 2. kolo Zadarske Ljetne lige

Foto: FACEBOOK/ZADARSKALJETNALIGA



Od danas pa sve do nedjelje na rasporedu je drugo kolo Zadarske ljetne lige. Nakon uvodnih utakmica, 12 momčadi pristupa novom krugu razigravanja po skupinama i neki će sastavi nakon vikenda moći planirati nastup u doigravanju. Među onima koji bi svakako trebali završiti među osam najboljih je Voštarnica koja igra večeras drugu utakmicu programa od 22 sata, a protivnik »Zelenima« bit će sastav Bazena koji se poskliznuo u prvom kolu kontra Zaratina Foše.


Vošta je odradila autoritarno prvo kolo svladavši Sukošan, a do prve ovoljetne pobjede vukao ih je najiskusniji dvojac Marčev-Knežević, te bi sve osim pobjede Voštarnice u ovom srazu protiv Bazena bilo ravno čudu. U prvoj večerašnjoj utakmici koplja će ukrstiti gubitnici prošlog vikenda Sfinga Staffordi i Diadora te će dva boda iz tog dvoboja svakako imati svoju vrijednost. U subotnjem itineraru upisani su ogledi Strožanca i Sabunjara, tu se također radi o dva poražena sastava iz prvog kola, dok će groznicu subotnje večeri zasigurno izazvati okršaj Smiljevca i Bibinja.


Prvi su jedni od najvećih favorita za trofej, dok su potonji plutajuća mina, što su Bibinjci potvrdili povijesnom pobjedom nad Sabunjarom. Nedjelja je rezervirana za dvoboj Zaratina Foše i Sukošana u kojem će momci s Foše imati priliku pečatirati doigravanje, dok je derbi između Konobe Rafaelo Melade i Borika ostavljen za kraj drugog kola, i ta će utakmica dati odgovor koja će od ove dvije momčadi početiti graditi strategiju za nokaut fazu.


Foto: FACEBOOK/ZADARSKALJETNALIGA


Foto: FACEBOOK/ZADARSKALJETNALIGA