Nedjelja, 30. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Reprezentacija U-20

Niko Šare drugi strijelac u porazima od Francuske

Autor: Šime Ćurko

23.06.2024. 16:34
Niko Šare drugi strijelac u porazima od Francuske

Foto: Mislav Klanac



Hrvatska košarkaška reprezentacija do 20 godina odigrala je četiri pripremne utakmice u sklopu priprema za Europsko prvenstvo divizije B, koje će se od 13. do 21. srpnja održati u Rumunjskoj. Izabranici Jakše Vulića izgubili su sve utakmice, prvo su dvaput poraženi od Slovenije (77:62, 63:60), potom i od Francuske (79:71, 105:81), a u sva četiri susreta među najboljim igračima bio je Zadranin Niko Šare, koji je nedavno Zadar zamijenio Cedevitom Junior. U prvom susretu protiv Slovenije Šare je postigao devet poena, dok je u drugom bio najbolji hrvatski strijelac s 15 koševa. Protiv Francuza, u prvom je susretu zabio 13, a u drugom 23. Efikasniji od njega u dvobojima s Francuskom bio je samo Ivan Bogdanović. Članovi reprezentacije su i igrači Zadra Ivan Njegovan i Manuel Dundović te Gabriel Karamarko, Zadranin koji igra za Široki.


Sljedeći ogledi su 29. i 30. lipnja kada će Hrvatska odigrati utakmice u Udinama s talijanskim domaćinima. Posljednje test utakmice bit će 4. i 5. srpnja sa srpskom reprezentacijom u Zagrebu, a zatim slijedi pravi ispit – Europsko prvenstvo.


– Ogledi protiv Francuza, selekcije koji su bili finalisti prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva donijeli su nam dvije utakmice vrlo visokog intenziteta, s kakvim se naši igrači inače baš i ne susreću često. Prvu utakmicu dok smo još imali svježine i snage smo odigrali puno kvalitetnije, dok smo u drugoj bili konkurentni tek prvu četvrtinu. Obrambeni intenzitet i fizička snaga protivnika najviše su se ogledali u prevelikom broju izgubljenih lopti i napadačkih skokova Francuza čime su stvarali razliku. Nije nam na ruku išla ni činjenica da smo odigrali sa samo jednim pravim playmakerom. Očekujemo da će nam se u narednom razdoblju, po povratku u Hrvatsku i dva dana odmora, pridružiti Bilić, Rajaofera i Bart, čime bismo popunili roster i imali mogućnost više rotacija, što je izuzetno važno u sistemu gdje se igra dan za danom – rekao je izbornik Vulić.




Na Europskom prvenstvu divizije B Hrvatska je u skupini s Latvijom, Finskom, Švicarskom i Slovačkom.