Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Novo natjecanje

Nakon 15 godina od prve ideje kreće NBA Cup, nagradni fond iznosi 16 milijuna eura

Autor: Hina

09.07.2023. 11:26
Nakon 15 godina od prve ideje kreće NBA Cup, nagradni fond iznosi 16 milijuna eura

Sve će kulminirati finalom 9. prosinca u Las VegasuNEW YORK NBA je u subotu službeno započela s NBA Cupom, svojim prvim turnirom izvan regularne sezone, otkrivanjem skupina za natjecanje, koje će kulminirati finalom 9. prosinca u Las Vegasu.


Između ostalog, nagradni fond turnira bit će oko 16 milijuna eura.


NBA povjerenik Adam Silver rekao je da su dužnosnici lige raspravljali o toj ideji 15 godina prije nego što je došlo do formata inspiriranog nekim europskim nogometnim natjecanjima.
“Ovo je savršena prilika za globalnu ligu poput NBA”, rekao je Adam Silver, koji je ipak izdao upozorenje u nadi da će navijači biti strpljivi dok novo natjecanje počinje. “Potrebno je malo vremena da se uspostavi nova tradicija. U cijelom sportu vidimo nove inovacije i došlo je vrijeme za ovaj turnir unutar sezone.”


Svih 67 utakmica iz obje faze izvansezonskog turnira računat će se u poredak regularne sezone, ali ne i finale.


Svi će klubovi nastaviti igrati po 82 utakmice regularne sezone u sezoni 2023.-2024. Na temelju prošlosezonskih rezultata izvučeno je šest skupina po pet momčadi, tri iz Istočne konferencije i tri iz Zapadne konferencije. Svaka momčad će igrati dva puta kod kuće i dva puta u gostima na turniru, igrajući sa svakim protivnikom u skupini jednom. Ove utakmice će se igrati utorkom i petkom u studenom počevši od 3. studenoga.


Plasman u nokaut fazu izborit će šest pobjednika skupina i dvije momčadi koje su ostvarile najbolji postotak pobjeda u svojim skupinama, a nisu bile prve. Sve utakmice u nokaut fazi, uključujući i finale, igrat će se na jednu pobjedu.


Svaki igrač u pobjedničkom timu turnira dobit će 500.000 dolara.


“Jako sam uzbuđen”, rekao je trener Golden State Warriorsa Steve Kerr. “To će dodati element uzbuđenja za igrače, trenere i navijače. Mislim da je to sjajna ideja.”