Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

NBA liga

Prvi izbor na ovogodišnjem draftu se nije proslavio u prvoj utakmici za Spurse

Autor: Hina

08.07.2023. 09:54
Prvi izbor na ovogodišnjem draftu se nije proslavio u prvoj utakmici za Spurse

Foto: Victor Wembanyama/Foto REUTERS

San Antonio je pobijedio Charlotte 76-68 u ogledu NBA Ljetne lige, a Wembanyama je za 27 minuta na parketu postigao devet poenaLAS VEGAS Prvu utakmicu za svoj novi klub, San Antonio, odigrao je francuski košarkaš Victor Wembanyama, inače prvi izbor ovogodišnjeg NBA drafta te pritom nije bio previše zapažen.


San Antonio je pobijedio Charlotte 76-68 u ogledu NBA Ljetne lige, a Wembanyama je za 27 minuta na parketu postigao devet poena uz osam skokova i tri asistencije. Pogodio je tek dva od 13 upućenih šutova, a za tri poena je gađao 1-6. No, takva premijera nije ni malo zabrinula 19-godišnjeg francuskog igrača.


„Moram se priviknuti na novi stil igre i drugačije uvjete. Vjerujem da ću u svakoj sljedećoj utakmici biti sve bolji“, rekao je Wembanyama američkim novinarima.
Navijači San Antonija se nadaju kako će ovaj Francuz vratiti vremena kada su Spursi predvođeni Duncanom, Ginobilijem i Parkerom dominirali NBA ligom i osvajali naslove prvaka.


Minnesota je svladala New Orleans 102-88, a za Charlotte je hrvatski košarkaš Karlo Matković postigao pet poena uz šest skokova i dvije asistencije.