Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

zadrani drugi

Na Višnjiku održan poluzavršni turnir prvenstva Hrvatske za košarkaše do 13 godina

Autor: Paulo Sarić

25.04.2023. 10:20
Na Višnjiku održan poluzavršni turnir prvenstva Hrvatske za košarkaše do 13 godina

Foto: Mate Komina



Višnjik je proteklog vikenda bio domaćin jednog od četiri poluzavršna turnira prvenstva Hrvatske za košarkaše do 13 godina na kojima su se tražili putnici na nacionalnu završnicu koja će se igrati krajem svibnja.


U zadarskoj skupini su uz domaćine iz Škole košarke Zadar bili i mladi košarkaši iz bjelovarskog Vedija, drniškog DOŠK-a i Novog Zagreba, a na koncu su pobjedu i plasman na »Final Four« izborili Zagrepčani koji su zahvaljujući Toniju Garmi »promarširali« Višnjikom i u nedjeljnom izravnom dvoboju uvjerljivo svladali domaćine rezultatom 79:109.


Dobro otvaranje


Čast da otvore zadarski turnir imali su mladići iz DOŠK-a i Novog Zagreba, nakon kojih su na parket istrčali košarkaši Zadra i Vedija, a pobjeda je otišla na stranu đaka Alena Zdrilića koji su slavili s 58:47. Trijumf je mogao biti i uvjerljiviji da gosti s kontinenta u samoj završnici nisu ublažili rezultatski minus koji je u jednom trenutku iznosio i 27 poena (42:15).




Utakmicu je usmjerila prva četvrtina u kojoj su Zadrani suparnicima dozvolili tek pet koševa, da bi se na veliki odmor otišlo s uvjerljivih 35:12 za domaćine koji su na otvaranju drugog poluvremena dodatno povećali prednost, nakon čega su mirno priveli susret kraju.