Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

NBA LIGA

LeBron se pobjedom vratio kući i dobio muzej, Clippersi umirili Dončića

Autor: Portal NL

26.11.2023. 09:41
LeBron se pobjedom vratio kući i dobio muzej, Clippersi umirili Dončića

Foto: Reuters



Paul George je postigao 25 poena uz devet skokova, a Terance Mann pridodao 17 poena u uvjerljivoj pobjedi (četvrtoj u posljednjih pet utakmica) Clippersa nad Mavericksima. James Harden postigao je tek osam poena, Kawhi Leonard utakmicu je otvorio s devet promašaj, a onda stigao do brojke od osam poena do kraja utakmice.


Ivica Zubac pružio je svoj nemali doprinos pobjedi. Hrvatski centar ostvario je “double-double” učinak, ubacio je 11 poena, te nanizao čak 14 skokova.


Luka Dončić (30) i Kyrie Irving (26) zajedno su postigli trećinu poena svoje momčadi, ali Dallas je prvi put ove sezone zaključio utakmicu s manje od 100 poena. Dončić je realizirao tek jedan od osam pokušaja za tri poena. Cijela momčad bila je tek na 23 posto trice…




Luka Šamanić nije ulazio u igru u pobjedi Utaha osiguranoj u posljednjoj četvrtini. Trae Young je s 26 poena i 10 asistencija pogurao Wizardse prema devetom uzastopnom porazu.


Anthony Davis je s učinkom sezone (32 poena i 13 skokova) odveo Lakerse do pobjede u Clevelandu. LeBron James se vratio na parket svoje mladosti s 22 poena, šest skokova i šest asistencija. Ovo je njegova 18. pobjeda u 21. susretu protiv Cavaliersa u čijim redovima je proveo 11 sezona, a odveo ih je i do titule 2016. godine.


– Biti klinac iz Akrona i onda draftiran od Clevelanda gdje sam proveo 11 godine je za mene nešto posebno – rekao je LeBron.


Uoči utakmice u Akronu je otvoren muzej pod nazivom – “LeBronovo domaći teren…”. Donovan Mitchell nije imao svojh šutersku večer. Zabio je 22 poena, ali uz 4-18 šut iz igre.


Joel Embiid ostao je nadomak prvog triple-double učinka sezone (35 poena, 11 skokova i devet asistencija) u pobjedi Sixersa nad Oklahomom. Embiid je promašio tek dva od 21 slobodnog bacanja. Ubacio je i šest ključnih poena sa crte slobodnih bacanja u posljednjih 10 sekundi utakmice.