ponedjeljak, 17. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Slavlje u Jazinama

[FOTO] Kadeti Zadra prvaci Hrvatske, Luka Bičić ubacio 38 poena

Autor: Juraj Vunjak

24.05.2024. 19:36
[FOTO] Kadeti Zadra prvaci Hrvatske, Luka Bičić ubacio 38 poena

Foto: Mate Komina



ZADAR 89
CIBONA 80
(23:27, 32:21, 12:18, 22:14)
ZADAR – Dvorana Jazine. Gledatelja: 600. Suci: Frane Lovrić, Frane Banović, Karlo Findri.
ZADAR: Gulan 4, Bičić 38, Šljaka, Gobin 1, Marić 8, Grbin 1, Crnković 6, Bilokapić, Ročak, Josipović 23, Popović 8, Božiković. Trener: Marko Trninić.
CIBONA: Močnik 4, Bubalo 26, Šimundža, Jakić 11, Bačani 6, Graovac 2, Grubić, Katanović 26, Marčetić, Salamunić 2, Crnogorac 3, Stipić. Trener: Luka Kralj.


Kadeti Zadra su drugu godinu za redom osvojili Prvenstvo Hrvatske za kadete. U nevjerojatnoj finalnoj utakmici u Jazinama porazili su Cibonu rezultatom 89:80.


Zadrani su dobro otvorili utakmicu, u napadu su sjajno kombinirali zahvaljujući kapetanu Luki Bičiću koji je bio vrlo prodoran i dobro kombinirao sa suigračima nakon čega je njegova momčad ostvarila ranu prednost 10:4. Cibona je ipak pronašla rješenja za obranu domaćina, te su preko Bruna Bubala, Borne Katanovića i nekoliko trica preokrenuli rezultat i poveli pri 17:21. Zadar je imao velikih problema u obrambenom dijelu, no zato ih je u nastavku spašavao Bičić koji je „snajperski” precizno gađao trice, te je uz pomoć Tonija Josipovića izjednačio na 36:36. Obje momčadi igrale su vrhunsku košarku u odličnoj atmosferi u kojoj je kapetan Zadrana bio nezaustavljiv. Osim što je ubacio još dvije trice, Bičić je imao nekoliko solo prodora i asistencija za šut Krešimira Marića ispod koša i Antonia Popovića na vanjskoj liniji. Momčad Marka Trninića ubrzo je ponovno došla u vodstvo te su na predah otišli sa solidnih 55:48.




Foto


Košarkaško kadetsko finale Hrvatske KK Zadar - KK Cibona


avatar

Snimio: Mate Komina


25.05.2024. 08:47






























Galerija

Foto: Mate Komina


U drugom poluvremenu obrana Zadra izgledala je puno bolje, vidjelo se kako je trener i doktor znanosti Trninić dobro analizirao nedostatke u igri. Iako su imali nekoliko dobrih akcija, Zagrepčani su promašili nekoliko zicera, imali su dosta problema s realizacijom. Najraspoloženiji Zadranin u drugom dijelu bio je Toni Josipović, kondicijski daleko najspremniji igrač na parketu. Josipović je poput „pitbulla” snažno probijao protivničke redove, a bio je i precizan u vanjskom šutu. Ipak, Cibona se dobro držala, pogađali su Zagrepčani trice, a Katanović je s jednim „nebeskim” šutom poravnao rezultat na 63:63. Kapetan zagrebačke momčadi Jere Jakić pridružio se Bubalu te su zajedničkim naporima ponovno odveli Cibonu u minimalno vodstvo 65:67 uoči posljednje četvrtine. Hrabri Zadrani nisu se predavali i u zadnjoj četvrtini oduševili su publiku sjajnom i „oku ugodnom” igrom. Neumorni Josipović konstantno je ulazio u prodore, nije davao protivnicima ni sekunde odmora te je s Popovićem ostvario seriju od sedam koševa za veliko vodstvo Zadra 78:71. Vremena je bilo sve manje, tenzije sve veće. Napetost je bila na vrhuncu u trenutku kada je Katalinić pogodio tricu kojom se Cibona približila na 79:76. Zadarski kadeti pokazali su mentaliteta pobjednika i povezali dvije sjajne akcije, a kao „šlag na torti” pojavio se Filip Crnković koji je sa šest koševa zaključio utakmicu. Uskoro je označen kraj susreta, a na semaforu je stajalo konačnih 89:80 za veliko slavlje zadarskih mladića.


Najbolji igrač susreta bio je kapetan Zadra Luka Bičić koji je ubacio nevjerojatnih 38 koševa, a uz to je imao i pet skokova i asistencija. Zadarski kapetan nakon turnira proglašen je najvrjednijim igračem turnira (MVP), a izabran je i u najbolju petorku natjecanja sa suigračem Tonijem Josipovićem, koji je u finalu ubacio 23 koševa.


Trener Zadra Marko Trninić čestitao je svojim košarkašima i rezimirao sezonu okrunjenu trofejem prvaka.


– Želim čestitati svojim igračima na sjajnoj završnici turnira, protiv Cedevite Junior u polufinalu i Cibone bili su na maksimumu. Čestitam i pomoćnom treneru Jakovu Borčiću na pomoći tijekom cijele sezone. Sezona je bila izuzetno naporna, ovo nam je 52. službena utakmica, napravili smo veliki napredak, kako individualno, tako i timski. Ono što mi je posebno drago je to što smo uspjeli „obraniti” Jazine, u ovoj dvorani nismo izgubili niti jednom. Uspjeli smo napraviti nešto što nitko nije očekivao na početku sezone, iz tog razloga ova titula mi je možda i najdraža do sada – izjavio je Trninić.


Foto: HKS