Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

trenerica košarkašica Zadra

Josipa Zanki nakon povratka u Premijer ligu: "Moramo se pojačati"

Autor: Juraj Vunjak

25.04.2024. 18:55
Josipa Zanki nakon povratka u Premijer ligu:

Foto: Mate Komina



Košarkašice Zadra su pobjedom protiv Vodica 69:59 u pretposljednjem kolu Lige za prvaka Prve ženske lige osigurale prvo mjesto i promociju u Premijer žensku ligu. Zadranke su u najvišem rangu ženske košarke zadnji put sudjelovale prije tri godine.


– Ušle smo u Premijer ligu i ispunile naš cilj. Možda i lakše od očekivanog. Imamo još u nedjelju kod kuće odigrati utakmicu posljednjeg kola s Podravcem. Želja nam je pobijediti i ostvariti učinak od 20 pobjeda bez poraza.


To bi curama bila još jedna nagrada. Odmorili smo se nakon slavlja protiv Vodica i spremni smo za zadnju utakmicu sezone – rekla je Josipa Zanki, trenerica Zadra i objasnila kako će dio sadašnje ekipe najvjerojatnije napustiti klub na kraju sezone.




– S nekim djevojkama je dogovorena suradnja na dvije godine, sigurno da će dio njih ostati u klubu i druge sezone. Uprava kluba će razgovarati s igračicama, vidjet ćemo još što nas čeka. Imamo igračica koje odlaze na fakultete tako da će dio ekipe sigurno biti promijenjen.


Ema Budija želi upisati fakultet u Zagrebu, kao kapetanica i kvalitetna osoba puno je pridonijela ovom uspjehu. Još tri naše igračice žele otići na školovanje, to su Marija Lisica, Loreta Šimićev i Petra Mijić. Ne želimo ih u tome usporavati jer škola ipak mora biti na prvom mjestu.


Posljednje dvije sezone stožerna igračica bila je Josipa Zovko.


– Kad je riječ o Zovko, ne znam hoće li se nastaviti baviti košarkom, bude li nastavila sigurno će igrati za nas. Trebaju nam pojačanja jer velika je razlika između Prve i Premijer ženske lige. Ono što nas je uvijek krasilo su zajedništvo i rad, ako ostanemo na tome ne trebamo se bojati ničega, pa ni Premijer lige.


S obzirom na to da je Zadar Plus osigurao ostanak u Premijer ligi, sljedeće sezone prvi put očekuje nas gradski derbi u ženskoj košarci u najjačem domaćem rangu.


– Do sada nismo odrađivali nikakve zajedničke treninge. Imat ćemo gradski derbi prvi put u povijesti ženske košarke u gradu. Ako je to ono što Zadar treba, dva jaka kluba, neka tako i bude. Bila bih sretnija da je samo jedan, ali pošto su dva, ‘ajmo se boriti – zaključila je Zanki.


Zadranke za kraj sezone u nedjelju u 18 sati na Višnjiku očekuje utakmica protiv Podravca. Prilika je to za 20. pobjedu u isto toliko odigranih utakmica. Dovoljan motiv za onu kako konac djelo krasi.