Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Liga za ostanak Prve muške lige, 8. kolo

Jazine preokretom do pobjede u dvoboju razvojnih momčadi

Autor: Paulo Sarić

29.04.2023. 16:27
Jazine preokretom do pobjede u dvoboju razvojnih momčadi

Foto: Andrej Jančijev/KK Zadar



Okršaj razvojnih momčadi Zadra i Cedevite Junior otišao je na stranu igrača Roka Jurline koji su na Višnjiku u susretu osmog kola Lige za ostanak Prve muške lige slavili rezultatom 84:74. Namučili su se Zadrani da obrane domaći parket te su početkom druge dionice zaostajali 16 koševa, no u nastavku su konsolidirali svoje redove i preokretom stigli do nova dva boda.


Premda je prvih pet poena na susretu bilo djelo domaćih košarkaša, naredne minute su u potpunosti protekle u znaku momaka iz glavnoga grada koji su krenuli u veliki nalet i serijom 2:22 uspostavili potpunu kontrolu nad rezultatom. Sve je započeo Luka Mršić dvjema tricama, a kada su se mladom beku priključili i suigrači problemi Zadrana su postajali sve veći. Tek je završnica prve četvrtine donijela kratkotrajno buđenje đaka Roka Jurline, no za pravi impuls domaćina valjalo je sačekati sredinu druge dionice kada su Jazine vezale osam poena bez odgovora i prišle unutar dva posjeda zaostatka (27:32). Gosti su uzvratili nakon minute odmora, i zahvaljujući dobroj roli Noe Zemljića nakratko ponovno otišli na dvoznamenkastu prednost, no završnica poluvremena je bila u potpunosti u znaku zadarskog sastava koji je serijom 10:0 prišao na samo minus dva uoči odlaska na veliki odmor (40:42).


KK Jazine Arbanasi

            FOTO: Andrej Jančijev/KK Zadar


Otvaranje nastavka je proteklo u zadarskom lovu na izjednačenje, a ono je konačno uhvaćeno u 26. minuti nakon dviju vezanih trica Jurice Zagoršaka za 51:51. Koševi Luke Bilokapića i Roka Lukića odveli su Jazine i do vodstva, no Zagrepčani nisu dozvolili da im susret izmakne kontroli te su sve do sredine četvrte četvrtine držali utakmicu unutar jednog posjeda, da bi nakon polaganja Petra Ogrizovića pet minuta prije kraja ponovno prešli u vodstvo (68:69). Bio je to trenutak u kojem su domaćini tražili novi impuls, a on je stigao nakon „time-out“ poslije kojeg su mladići iz razvojne momčadi Zadra vezali sedam poena i preuzeli kontrolu nad događanjima na parketu, da bi se presudnom pokazala trica Josipa Badraka za 80:72, nakon koje više nije bilo povratka za košarkaše Mladosti.




Četvoricu dvoznamenkastih u pobjedničkim redovima predvodio je Roko Lukić s 21 poenom, a pratio ga je Michael Ružić sa 16 koševa i 15 skokova, od čega osam u napadu, dok je najefikasniji kod gostujućeg sastava bio Luka Mršić s 22 poena i osam uhvaćenih lopti.