Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Kvalifikacije za SP

Ima i gorih od Hrvatske! Aktualni svjetski doprvaci preskaču SP na Filipinima

Autor: Hina

27.02.2023. 12:24
Ima i gorih od Hrvatske! Aktualni svjetski doprvaci preskaču SP na Filipinima

Foto: Foto S. DRECHSLER

Argentinci su u posljednjem kolu kvalifikacija izgubili na svom terenu od Dominikanske Republike sa 75-79



MAR DEL PLATA Aktualni svjetski košarkaški doprvaci Argentinci propustit će ovogodišnje SP koje će se održati u Filipinima, Japanu i Indoneziji od 25. kolovoza do 10. rujna nakon što su u posljednjem kolu kvalifikacija izgubili na svom terenu od Dominikanske Republike sa 75-79.


Argentinci su 12 minuta prije kraja susreta u Mar del Plati vodili sa 61-44, no dopustili su Dominikancima nevjerojatan povratak.


Jean Montero je sa 22 koša predvodio Dominikansku Republiku, dok Argentini nije bilo dovoljno 27 ubačaja Gabriela Decka.




Tako će Argentina propustiti svoj prvi SP nakon 1982. godine.


Uz Dominikansku Republiku, iz skupine A američkih kvalifikacija plasman na SP su izborile još Kanada i Venezuela, a iz skupine B Brazil, SAD, Portoriko i Meksiko.


Sada je poznata 31 od 32 reprezentacije koje će igrati na SP. To su domaćini Japan i Filipini te Novi Zealand, Australija, Kina, Jordan, Iran i Libanon iz Australazije, Obala Bjelokosti, Južni Sudan, Egipat, Angola i Zelenortski otoci iz Afrike te Finska, Njemačka, Latvija, Italija, Španjolska, Slovenija, Litva, Francuska, Grčka, Gruzija i Crna Gora iz Europe.


Za posljednje 32. mjesto kandidiraju Belgija i Srbija, a tko će izboriti plasman bit će poznato kasnije u ponedjeljak nakon susreta posljednjeg kola u skupini I europskih kvalifikacija. Belgiji je za prolazak potrebna pobjeda na domaćem terenu protiv Turske, dok Srbija mora svladati Veliku Britaniju i nadati se porazu Belgije.