Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

NBA liga

Aktualni prvaci upisali i četvrti uzastopni poraz, trener Kerr objasnio u čemu je problem

Autor: Hina

04.11.2022. 09:31
Aktualni prvaci upisali i četvrti uzastopni poraz, trener Kerr objasnio u čemu je problem

Warriorsi su nakon početnih 3-2 nanizali četiri poraza, a u novoj sezoni još nisu osjetili slast pobjede na gostujućem parketu (0-5)



ZAGREB Košarkaši Golden State Warriorsa poraženi su sa 130-129 na gostovanju u Orlandu, iako je Stephen Curry završio utakmicu sa 39 koševa i devet asistencija.Warriorsi su nakon početnih 3-2 nanizali četiri poraza, a u novoj sezoni još nisu osjetili slast pobjede na gostujućem parketu (0-5).


“Odigrali smo devet utakmica i imamo dobar uzorak za kombinacije u momčadi pa je vrijeme da probamo nešto drugačije. Svi će dobiti priliku. Moramo pronaći kombinaciju koja će ‘kliknuti'”, izjavio je trener aktualnih NBA prvaka Steve Kerr.


“Dali smo im 46 slobodnih bacanja, a tako se ne može pobjeđivati u NBA ligi. Čak i kad smo imali 16 koševa prednosti, nije to izgledalo dobro, prolazili su nam na sve strane do polaganja. Svi će protiv nas željeti biti u najboljem izdanju i to smo dobili od njih”, dodao je Kerr čija je momčad izvela čak 31 slobodno bacanje manje od igrača Magica.




“Kad imaš učinak 3-6, onda moraš sve analizirati. No, ponovit ću, radi se o našoj obrani. Ona nije na razini potrebnoj za pobjeđivanje”, rekao je Green koji je 31 i pol sekundu prije kraja završio nastup zbog šest osobnih pogrešaka.


I Draymond Green se okomio na obranu kakvu u ovom trenutku igraju Warriorsi


Golden State je 4:20 minuta prije kraja treće četvrtine, nakon uzastopnih trica Curryja i Poolea, imao 15 koševa prednosti, ali je Orlando do kraja tog dijela utakmice smanjio zaostatak na samo dva poena (98-96).


U zadnjoj četvrtini je Orlando došao i do devet koševa prednosti, ali su momčadi u zadnju minutu ušle izjednačene (126-126) nakon osme Curryjeve trice. No, istom je mjerom odgovorio Jalen Suggs, a potom i ukrao loptu te povećao prednost na +4 (130-126). Klay Thompson je 29 sekundi prije kraja tricom donio Golden Stateu priliku za pobjedu, ali je isti igrač s istekom vremena promašio šut sa četiri metra i ostao na 27 poena.


Najbolji igrač Orlanda bio je Jalen Suggs sa 26 koševa i devet asistencija


Orlandu (2-7) ni pobjeda nije pomogla da se pomakne s dna ljestvice Istočne konferencije, ali svakako će značiti nešto za samopouzdanje momčadi. Pogotovo za igrače s klupe koji su donijeli značajnu razliku u odnosu na pričuvne igrače Golden Statea (45-23). Chuma Okeke je postigao 16, R. J. Hampton 15, a Kevon Harris 12 koševa.


Najbolji igrač Orlanda bio je Jalen Suggs sa 26 koševa i devet asistencija, koji je u zadnjoj minuti ukrao i loptu Stephenu Curryju, što je bila zadnja od njegove četiri ‘krađe’ na utakmici.


“Bilo je dosta zabavnih trenutaka, a to je svakako bio jedan od takvih, jedan od najboljih”, rekao je razigravač Magica.


Prvi izbor ovogodišnjeg drafta Paolo Banchero imao je još jednu vrlo dobru večer u kojoj je postigao 22 poena uz osam skokova i tri asistencije. Franz Wagner je postigao 19 koševa za pobjednike.