ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Prvenstvo Dalmacije u košarci do 11 godina

Drugo mjesto za ŠK Zadar

Autor: Šime Ćurko

24.04.2024. 16:16
Drugo mjesto za ŠK Zadar

Foto: ŠK ZADAR



Polaznici Škole košarke Zadar 2013. godišta (U-11), pod vodstvom trenera Alena Zdrilića i Martine Šango, osvojili su drugo mjesto na Prvenstvu Dalmacije u Sv. Filipu i Jakovu. U finalu su Zadrani izgubili od Splita, a oba sastava izborila su nastup na Prvenstvu Hrvatske, koje će u Pazinu okupiti osam klubova. Zadranin Bartol Škopelja izabran je u najbolju petorku natjecanja. Ukupno su Zadrani odigrali pet utakmica. U skupini su pobijedili Pristan (91:2), Dubrovnik (63:35) i Solin (67:27), a u polufinalu su zaustavili momčad Dražen Petrović (41:19).


– Za ovu selekciju bilo je to prvo službeno natjecanje. Više sam nego zadovoljan kako su odigrali, kako su se ponašali. Pet utakmica, četiri pobjede, čestitke svim ekipama koje su sudjelovale i Splitu kojem smo ovog puta morali priznati da je bio bolji – istaknuo je trener Zdrilić. Pohvale zaslužuju i organizatori iz KK Pristan na čelu s Lovrom Mikasom. Na natjecanju su se predstavili i mladi filipjanski košarkaši koji su izgubili sve tri utakmice u skupini.


– Jako smo sretni i drago mi je da smo ovakvo natjecanje doveli u naše mjesto, u našu prekrasnu dvoranu. Imamo novi parket, tribine, semafor, dakle sve preduvjete da i dalje nastavimo s uspješnim organizacijama. Tako ćemo vrlo brzo ugostiti uzrast do devet godina. Hvala HKS-u i Tomislavu Kabiću iz Košarkaškog saveza Zadarske županije koji se potrudio da ovo prvenstvo dođe u Sveti Filip i Jakov.




Tomislav Kabić, tajnik KSZŽ je istaknuo:


– Najvažnije je da su svi naši gosti, djeca i roditelji zadovoljni i puni lijepih dojmova. Vjerujem da je ovo početak jedne lijepe priče. Dvorana je prekrasna, sve je sada na nama. Baš sam sretan i jedva čekam nova druženja na ovom mjestu jer nema ništa ljepše nego toliko djece vidjeti na jednom mjestu kako se druže, sklapaju nova prijateljstva, bacaju se za svaku loptu.


Svoje prvenstvo odigrale su i djevojčice. Prvakinje Dalmacije postale su djevojčice iz Košarkaške akademije Anđa Jelavić, a druga je Ragusa. Albatros je u susretu za broncu nadigrao DOŠK.


Kad je riječ o županijskim predstavnicama ekipa Škole košarke Zadar je izgubila obje utakmice (Anđa Jelavić 30:9, DOŠK 43:13. Djevojčice iz Pristana su izgubile od Albatrosa (48:24) i Vodica (26:17), te su pobijedile Škabrnju (38:10), koja je poražena od Albatrosa (40:4) i Vodica (35:5). Nastup na Prvenstvu Dalmacije s jednom pobjedom (Ragusa 20:13) i dva poraza (Šibenik 26:21, Dugopolje 25:18) završile i košarkašice Zare.