Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

KOŠARKAŠKI KAMP

Američka momčad BYU posjetila košarkaški kamp "Krešimir Ćosić"

Autor: Portal ZL

26.08.2023. 17:09
Američka momčad BYU posjetila košarkaški kamp

Foto: Iva Perinčić

Košarkaški kampovi „Krešimir Ćosić“ nastavljeni su ovaj mjesec upravo završenim onim u Zadru. Prestižno američko sveučilište Brigham Young University, koje je u diviziji 1 sveučilišne košarke i jedan od 14 najboljih košarkaških timova u SAD-u, posjetilo je ovaj kamp na zadarskom Višnjiku. Treneri i mladi igrači iz dalekog Utaha tom su prilikom posjetili i spomenik svog nekadašnjeg igrača Krešimira Ćosića. Iza ovog posjeta stoji više od pola stoljeća prijateljstva i sportske suradnje između Amerike i Hrvatske, a sve to zahvaljujući legendarnom Kreši koji je kao prvi stranac u All American ekipi američke sveučilišne košarke tijekom studija na Brigham Young-u postavio nove standarde i otvorio vrata Amerike europskim košarkašima.


Glavni trener BYU Mark Pope izrazio je svoje uzbuđenje: “U rodni grad Krešimira Ćosića došli smo kako bismo posjetili košarkaški kamp te se družili s mladim košarkašima i obitelji pokojnog Kreše te razmijenili uspomene. On je na mnogo načina savršen primjer za naše igrače. Uzbuđen sam što su na ovom putovanju naučili više o njemu, vidjeli kako je mijenjao svijet i kao košarkaš i kao čovjek te razumjeli kako i oni mogu imati takav utjecaj na svijet.”


Kampovi “Krešimir Ćosić” u proteklom su se razdoblju održali u Zadru, Zagrebu, Rijeci, Dubrovniku i Osijeku, a u njima je sudjelovalo više od 150 djece. Nastavljaju se već sljedećeg tjedna, a traju tjedan dana. Uz treninge i usvajanje novih znanja o košarci, poseban naglasak je na stjecanju znanja o pravilnoj prehrani, rješavanju zadataka pod nazivima „I ja volim svoj dom“, „I ja ne odustajem“ i drugim. Svi polaznici u kampu imaju uključen obrok, a na poklon dobivaju majice, knjižice i na kraju i diplome. Kampovi se organiziraju u suradnji s lokalnim košarkaškim klubovima. Kampovi odražavaju Krešin duh i služe kao primjer radu na napretku lokalnih zajednica. Njegova baština nije samo o košarci, već i o zajedništvu i vrijednostima koje često zaboravljamo, a to je da se prava veličina ne mjeri samo brojem osvojenih trofeja, već i utjecajem na ljude i svijet oko sebe.


Raspored nadolazećih besplatnih kampova je sljedeći:


28.08. – 01.09. – KK KARLOVAC, Sportska Školska dvorana OŠ Dubovac, KARLOVAC


28.08. – 01.09. – KK CEDEVITA, Dom košarke Cedevita, ZAGREB


28.08. – 01.09. – KK ALKAR SINJ, Dvorana srednjoškolskog centra, SINJ


28.08. – 01.09. – KK BOROVO VUKOVAR, Sportska dvorana Danijel Rehak


28.08. – 01.09. – KK DUBRAVA, OŠ Granešina, ZAGREB


28.08. – 01.09. – KK DINAMO, Rudeška cesta 71, ZAGREB


28.08. – 01.09. – KK VINKOVCI, Dvorana Lenije, VINKOVCI


28.08. – 01.09. – KK KASTAV, ŠSD „Matija Katalinić“, KASTAV


Više informacija o radu Udruge te kampovima možete saznati na web adresi možete saznati www.kresimircosic.com


Foto: Iva Perinčić


Foto: Iva Perinčić


Foto: Iva Perinčić


Foto: Iva Perinčić