Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

DRUGA MUŠKA LIGA

Diadoru centimetri dijelili od borbe za promociju

Autor: Paulo Sarić

06.04.2023. 12:51
Diadoru centimetri dijelili od borbe za promociju

Foto: Andrej Jančijev/KK DIADORA



Utakmicom Mislava i Diadore završeno je natjecanje u dalmatinskoj skupini Druge muške lige. Čitava sezona razvojne momčadi Zadra stala je u posljednjih 40 minuta u kojima su đaci Marka Selina imali priliku doći do prvog mjesta koje bi im donijelo plasman na kvalifikacijski turnir za ulazak u viši rang.


Zadranima je na Gripama bila potrebna pobjeda od šest poena kako bi preskočili izravnog konkurenta za naslov, no na koncu do trijumfa nisu uspjeli stići te su u neizvjesnoj završnici poraženi rezultatom 91:88.


Premda su bolje otvorili utakmicu i rano se odvojili na dvoznamenkastu prednost, »Entuzijasti« u nastavku susreta nisu uspjeli zadržati visoki ritam, pa su domaćini na krilima Petra Šarca brzo uhvatili priključak.


Odlučivao zadnji šut




U svlačionice se otišlo s poravnatih 48:48, da bi na otvaranju nastavka košarkaši Mislava podigli intenzitet u obrani i u nekoliko navrata imali tri posjeda prednost, no Diadora je uoči posljednjih deset minuta uspjela prići na samo minus tri (63:60), čime je osigurala napetu završnicu.


U četvrtoj četvrtini su igrači obje momčadi »otpustili kočnice« pa smo do kraja gledali vrlo efikasnu košarku u kojoj su Zadrani većinu vremena hvatali zaostatak, da bi posljednja prilika došla u zadnjem napadu kada je Andro Mirčeta tricom mogao izboriti produžetak, no njegov šut je zapeo na prvom obruču, što je bio znak da veliko slavlje Mislava može početi.


Premda na koncu nisu uspjeli i drugu sezonu zaredom izboriti plasman na kvalifikacijski turnir za ulazak u viši rang, »Entuzijaste« su od toga doslovno dijelili centimetri, a drugo mjesto osvojeno s momčadi sastavljenom od mladića mahom rođenih 2006. godine i kasnije, uz svega dvojicu nešto starijih momaka, no i dalje maloljetnika, je samo po sebi ogroman uspjeh.


– Čestitam trenerima Marku Selinu, Jakovu Borčiću i Toniju Vidaiću, kao i svim igračima, na ostvarenom rezultatu i odnosu prema klubu i košarci. Ponosni smo što smo mogli raditi i rasti rame uz rame s mladim momcima i što smo i više nego talentiranoj generaciji omogućili priliku za zdrav razvoj u izuzetno bitnim godinama za sportsku afirmaciju.


Od trenera, igrača i roditelja smo dobili vrlo pozitivne povratne informacije o suradnji, te vjerujem da su ovi mladići zalog za možebitnu svijetlu budućnost zadarske košarke – kazao je predsjednik Diadore Tomislav Troskot.


Buduća suradnja


Već idući tjedan bi se trebao održati sastanak između predstavnika Diadore i Zadra na kojem će biti predloženo da »Entuzijasti« od naredne sezone postanu prva razvojna momčad kluba s Višnjika.


– Svjesni smo lige u kojoj nastupamo, ali smo uvjereni da bismo s ovako mladom i potentnom momčadi već iduće sezone izborili plasman u Prvu mušku ligu te smo spremni uložiti svo naše znanje i sve resurse u ostvarenje tog cilja – dodao je Troskot, istaknuvši da suradnja s Diadorom ni na koji način nije dodatno financijski opteretila poslovanje Zadra, pošto su »Entuzijasti« sami snosili sve troškove natjecanja u Drugoj muškoj ligi Jug.