Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

NBA liga

Čovjek iz sjene slomio Warriorse i doveo Lakerse nadomak konferencijskog finala, naklonio mu se i LeBron James

Autor: Portal Novi list

09.05.2023. 07:51
Čovjek iz sjene slomio Warriorse i doveo Lakerse nadomak konferencijskog finala, naklonio mu se i LeBron James

Foto: Stephen Curry i Lonnie Walker/Foto REUTERS

Heatsi i Lakersi poveli 3-1 u polufinalnoj seriji



Heatsi i Lakersi slavili su četvrtoj utakmici (omjer 3-1) polufinala doigravanja i stigli nadomak ulaska u konferencijska finala. Heatsi su svladali Knickse 109:101, a Lakersi su bili bolji od Warriorsa 104:101.


Aktualnim NBA prvacima nije pomogao ni triple double Stephena Curryja koji je postigao 31 poen, uhvatio 10 skokova i podijelio 14 asistencija. Doduše, lideri Warriorsa potrošio je puno lopti, Pogodio je samo tri od 14 pokušaja za tri poena. Osim toga u Curryjevim rukama bio je posljednji napad za moguće izjednačenje, no lopta mu je pobjegla u – aut.


LeBron James i Anthony Davis ponovo su bili raspoloženi. LeBron je zabio 27 poena uz devet skokova i šest asistencija, Davis je imao 23 poena i 15 skokova. Epitet junaka međutim pripada Lonnieu Walkeru. Postigao je ukupno 15 poena i svih 15 u posljednjoj četvrtini!




– Ovu utakmicu ne bismo dobili bez Loniiea Walkera. To nije sporno! – rekao je LeBron James.


Jimmy Butler ubacio je 27 poena uz 10 asistencija i šest skokova u pobjedi Miamija. Priključio mu se Bam Adebayo s 23 poena i 13 skokova. Posrnule Knickse je predvodio Jalen Brunson s 32 poena. Serija sada seli u Madison Square Garden.


– Moramo dobiti četiri utakmice ako mislimo proći u finale. Međutim, sada prvo razmišljamo kako dobiti iduću utakmicu. Idemo korak po korak. Prvo kako dobiti prvu četvrtinu iduće utakmice, pa drugu, treću i čevrtinu. Kada dobijemo prvu utakmicu razmišljat ćemo o idućoj – rekao je Tom Thibodeau, trener New Yorka.