Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

NBA liga

Heatsi predvođeni Jimmyjem Butlerom iskoristili očajnu šutersku večer Knicksa i stigli do uvjerljivog trijumfa

Autor: Hina

07.05.2023. 08:44
Heatsi predvođeni Jimmyjem Butlerom iskoristili očajnu šutersku večer Knicksa i stigli do uvjerljivog trijumfa

Foto: Jimmy Butler i Josh Hart/Foto REUTERS

Četvrta utakmica serije bit će odigrana u Miamiju u noći s ponedjeljka na utorak



MIAMI  Košarkaši Miami Heata pred svojim su navijačima svladali New York Knickse sa 105-86 u trećoj utakmici konferencijskog polufinala NBA lige odigranoj u Kaseya Centeru na Floridi, čime su poveli sa 2-1 u seriji na četiri pobjede.


Bio je to dvoboj koji je protekao u nadmoći domaće momčadi, jer gosti iz New Yorka nijednom nisu bili u vodstvu, a već u prvoj četvrtini su upali u dvoznamenkasti zaostatak. Knicksi su uspjeli završiti prvi dio igre s osam koševa zaostatka, ali kad je Miami početkom druge četvrtine ponovno došao do “plus 10”, prednost momčadi Erika Spoelstre više nije padala na jednoznamenkasti broj.


Jimmy Butler je ponovno bio pokretačka snaga Heata, a dvoboj je završio sa 28 poena. Max Strus je ubacio 19 poena, a Bam Adebayo je spojio 17 koševa i 12 skokova. Kyle Lowry je dodao 14 poena.




Knicksi su imali lošu šutersku večer (31/91 iz igre, 8/40 za tricu). Jalen Brunson je ubacio 20 poena uz sedam asistencija, Josh Hart je spojio 15 koševa i 12 skokova, a Julius Randle 10 poena i 14 skokova.


Četvrta utakmica serije bit će odigrana u Miamiju u noći s ponedjeljka na utorak (1.30 sati) po srednjoeuropskom vremenu.