Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

RAZVOJNA MOMČAD ZADRA

Klupa donijela drugu pobjedu

Autor: Paulo Sarić

22.10.2022. 11:48
Klupa donijela drugu pobjedu

Foto: Mate Komina



Mladići iz razvojne momčadi Zadra stigli su do druge uzastopne pobjede u Prvoj muškoj ligi. Igrači Roka Jurlina u petak su u susretu četvrtog kola drugog razreda hrvatske košarke svladali pulsku Stoju rezultatom 88:105. Dobra rola Roka Lukića, koji je postigao devet od prvih 11 poena svoje momčadi, rano je usmjerila vodu na mlin zadarskog sastava, a kada mu se priključio i Toni Obradović Dević, semafor je već pokazivao plus šest za goste (16:22). Pulu je u igri držao raspoloženi Marin Đugum, no bez prave pomoći suigrača snažni visoki igrač nije mogao ništa više nego držati domaćine na dva posjeda zaostatka.


Mladost i iskustvo


Uslijedilo je razdoblje izjednačene igre, da bi novi impuls Jazina stigao sredinom druge dionice kada su Jurica Zagoršak i Gabriel Karamarko odveli Zadrane na prvu dvoznamenkastu prednost (26:36). Široka rotacija i veliki doprinos igrača s klupe držali su Jurlinine momke na ugodnom odstojanju, pa se na veliki odmor otišlo s plus 12 iz perspektive razvojne momčadi Zadra (38:52), koja je furiozno krenula u nastavak i učas »odmaglila« na plus 22. Suradnja iskustva i mladosti, Petra Marića te Karamarka i Obradovića Devića, već je u 23. minuti odvela Jazine na 42:64. Domaćini nisu imali rješenja za visoki ritam zadarskog sastava koji je igrao sa svih 11 igrača, a kada bi na koji trenutak i »zaškripio« koji kotačić u gostujućem stroju, ukazao bi se netko od veterana i košem ili pokojim dobrim potezom vratio dozu sigurnosti u igru.


Bez drame na kraju


Semafor je u nekoliko navrata krajem treće četvrtine pokazivao i visokih plus 28 iz zadarske perspektive, pa je trener Jurlina odlučio dati maksimalnu priliku mladićima s kraja klupe, što su Puljani iskoristili da prepolove zaostatak i donesu novu dozu zanimljivosti u utakmicu. Ipak, u jednoznamenkaste vode, koje bi uistinu značile zanimljivost, na kraju nisu uspjeli doći pa su dva boda krenula put Zadra. Petoricu dvoznamenkastih u redovima Jazina predvodio je Toni Obradović Dević s 25 poena, a pratio ga je Gabriel Karamarko s 19 koševa, pet skokova i tri asistencije. Najefikasniji u pulskim redovima bio je Marin Đugum koji je susret završio s 33 poena i 12 uhvaćenih lopti.