Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Odgovor prozvanoga

Vidaković: Pravi razlog Diadorine ljutnje leži u odabiru Jazina za prvu razvojnu momčad

Autor: Portal ZL

31.08.2023. 13:52
Vidaković: Pravi razlog Diadorine ljutnje leži u odabiru Jazina za prvu razvojnu momčad

Foto: Šime Zelić/KK Zadar



Nakon što je rano ujutro KK Diadora u priopćenju objavio raskid suradnje s KK Zadar i za to kao odgovornog, među ostalim, prozvao Rajka Vidakovića, voditelj omladinskog pogona aktualnog prvaka Hrvatske u svom je priopćenju poslao odgovor “Entuzijastima”, kazavši da pravi razlog problema leži u odabiru Jazina, a ne Diadore kao prve momčadi i da on nije osoba koja pregovara oko razvojnih momčadi.


Priopćenje prenosimo u cijelosti.


“Odgovor u moje privatno ime pojedincima koji po medijima među ostalima blate i mene, da se preko mene obračunavaju sa svojim protivnicima. Nakon prve prozivke nisam se htio spuštati na tu razinu i medijski uzvraćati, ali nakon ove druge sam prisiljen.




Dugo već radim u zadarskoj košarci. Tko me poznaje zna kakav sam, kako radim i koji su moji stavovi, tako da mi ne pada na pamet se nikome medijski opravdavati, već ću pokušati biti što kraći i konkretniji. Želim istaknuti samo činjenice, koje je lako moguće provjeriti, jer one su jedine koje otkrivaju istinu.


U pregovore sa razvojnom ekipom KK Jazine nisam bio uključen uopće, niti jedan trenutak. Nije me se pozvalo niti na jedan sastanak, što može potvrditi bilo tko iz jednog ili drugog kluba.


U pregovorima sa razvojnom ekipom KK Diadora bio sam samo na prvom sastanku zajedno sa sportskim direktorom KK Zadar te predstavnicima KK Diadora gdje se dogovorio nastavak suradnje od lani na način da za KK Diadoru ove godine igra opet naša kadetska selekcija, ali ovaj puta za razliku od lanjske sezone kada smo mi davali svih 12 igrača u rosteru, KK Diadora je tražila 5 mjesta za svoje juniore sa čim smo se sportski direktor i ja složili te je dogovoren nastavak suradnje.


Nakon toga više nisam sudjelovao niti bio pozvan na niti jedan sastanak sa KK Diadora.


Nakon toga KK Opus Puntamika iz nekih svojih razloga medijski optužuje mene da im vrbujem igrače iako su prvo njihovi igrači sami izrazili želju za dolazak u KK Zadar i iako je prije toga sportski direktor KK Zadra razgovarao i obavijestio potpredsjednika Opus Puntamike i za našom željom da igrači pređu kod nas.


Nakon tog medijskog natpisa sportski direktor KK Zadra saziva sastanak sa predstavnicima KK Opus Puntamika gdje oni pokažu vjerojatno pravi razlog njihovog medijskog istupa i zatraže za davanje njihovih igrača određene stvari od KK Zadar, kao što su korištenje dvorane Jazine te posudba naših juniora njihovim seniorima. Sportski direktor im je ponudio naša 3 juniora na posudbu.


To sve je potvrdila i KK Opus Puntamika na svojoj stranici obavijestivši javnost da je uspostavljen dogovor sa sportskim direktorom KK Zadra usput mu se zahvalivši na citiram:“ gentlemanskom pozivu na konstruktivni razgovor“, nakon čega je i slijepcu jasno da ja nisam donio odluku radi koje me sada proziva KK Diadora.


Nekoliko dana kasnije sportski direktor me je telefonski obavijestio da ga je zvalo vodstvo KK Diadore  te da su se naljutili na tu odluku, te da zahtijevaju da se ti igrači pošalju njima budući su oni druga razvojna ekipa, a ne Opus Puntamika, iako je dogovor sa njima bio da za njih igraju naši kadeti i njihovi juniori. On im je odgovorio da će se KK Zadar držati prethodnog dogovora.


Nakon toga tajnik KK Diadore naziva mene te mu i ja odgovaram da je dogovor bio da za njih igraju kadeti, ali i to da ja nisam taj kome se mora obratiti jer da ja ne pregovaram sa razvojnim ekipama i ne donosim odluke, na što mi on govori pravi razlog njihove ljutnje, a to je da je KK Zadar odabrao kao prvu razvojnu ekipu KK Jazine, a ne njih i da se oni sa tim ne mogu pomiriti. Znači njihov pravi razlog ljutnje nema nikakve veze samnom, ni u jednom ni u drugom slučaju.


Gdje su na kraju svega ljudi iz KK Diadora pronašli moju odgovornost za sve i za što točno, ne znam, ali za ovakvo blaćenje po medijima znam da su ciljano i jako prljavo odabrali mene da preko mene, iako nisam imao nikakvu moć donošenja niti jedne odluke što se tiče niti jedne razvojne ekipe, vjerojatno time napadnu neke pojedince iz kluba koji ne odgovaraju njihovim ambicijama, s čim ja nemam nikakve veze jer tko me poznaje zna da nikad nisam ulazio u nikakve grupacije te sam uvijek pokušavao biti isključivo svoj, pa kad pogriješim, jer i ja griješim bar znam da sam sam sebi kriv.


Ali ovo neću dozvoliti, da se preko mojeg imena provlače neki vaši privatni ratovi.


Gospodo, ostavite se više prozivki i zakulisnih igrica po medijima i uhvatite se pravog posla.”