Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Liga za ostanak Prve muške lige, 2. kolo

Jazinama u Ligi za ostanak presudile trice protiv Hermesa

Autor: Paulo Sarić

25.03.2023. 16:43
Jazinama u Ligi za ostanak presudile trice protiv Hermesa

Foto: KK Zadar



Košarkaši Jazina Arbanasa poraženi su na Višnjiku u drugom kolu Lige za ostanak Prve muške lige od Hermes Analitice rezultatom 96:104. U utakmici bez velikog rezultatskog značaja presudnim se pokazao šut za tri poena, odnosno čak 17 dalekometnih ubačaja zagrebačkog sastava koji su igračima Zvonimira Mravka trasirali put do pobjede.


Nakon izjednačenog otvaranja susreta u kojem nakon početne četiri minute niti jedna momčad nije uspjela sagraditi prednost (12:12), Analitičari su „zadali prvi udarac“. Fran Grgić je dalekometnim ubačajem pokrenuo, a isti je igrač s iste udaljenosti i zaključio veliku zagrebačku seriju 0:15, nakon koje je semafor pokazivao visokih 12:27 za Hermes. Gosti su u tom razdoblju prijetili sa svih pozicija, ali nije to obeshrabrilo mladiće iz razvojne momčadi Zadra koji su krajem prve četvrtine odlučno uzvratili i s 12 vezanih poena prišli na samo posjed zaostatka (24:27).


Druga dionica je donijela izjednačenu igru bez velikih rezultatskih amplituda, pri čemu su Jazine u 13. minuti nakon ubačaja mladog Luke Bilokapića nakratko vratile i stvari na početak (34:34), no brzo su dvjema tricama uzvratili Josip Škara i Luka Krajinović, čime su svojoj momčadi dali prostora za disanje. Zagrepčani su do velikog odmora osam puta bili precizni izvan linije 6.75, a domaćinima je velike probleme pod obručima pravio i domaći dečko Ante Smolić, pa se u svlačionice otišlo s četiri koša prednosti Hermes Analitice (49:53). Većih promjena nije bilo ni nakon treće četvrtine koja je protekla u izjednačenoj borbi dvaju ravnopravnih suparnika, pri čemu valja istaknuti nastavak dobrog šuterskog izdanja gostiju, ali i kratkotrajno vodstvo Jazina koje su nakon slobodnih bacanja Gabriela Karamarka povele 67:66. Upravo su Karamarko i Michael Ružić bili lokomotive žutog napada, no s druge su se strane Smoliću priključili Ivan Mileković i Fran Jacović pa se u odlučujuću dionicu ušlo s minus četiri iz domaće perspektive (73:77).




Pokušavali su mladići iz razvojne momčadi Zadra istopiti zaostatak i stići do preokreta, no nisu mogli protiv izvrsnog šuterskog dana igrača Zvonimira Mravka. Jedan za drugim su pogađali Mileković, Sebastian Tomasevich i Krajnović, da bi posao dovršio iskusni Mileković koji je 16. dalekometnim ubačajem odveo svoju momčad natrag u dvoznamenkaste vode (87:98), nakon čega više nije bilo povratka za Zadrane. Upravo je Mileković s 24 poena bio najefikasniji u pobjedničkim redovima, a pratio ga je Fran Jacović s 15 koševa, dok je petoricu dvoznamenkastih kod Jazina predvodio Gabriel Karamarko s 21 poenom.