Nedjelja, 7. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Trener Jusup nakon Splita

Pobjeda protiv momčadi koja ubaci 16 trica je velika stvar

Autor: Paulo Sarić

02.11.2023. 22:04
Pobjeda protiv momčadi koja ubaci 16 trica je velika stvar

Foto: Luka Jeliči



Kako se i očekivalo od susreta prvaka i viceprvaka Hrvatske, bila je to izjednačena i do samoga kraja otvorena utakmica koja je odlučena u posljednjim minutama. Na koncu se u junaka zadarske pobjede, osme uzastopne, prometnuo Marko Ramljak koji je sa sedam vezanih poena odveo svoju momčad na tri posjeda prednosti, što se pokazalo dovoljnim za nova dva boda i čvrsti skok na čelo ljestvice Premijer lige.


– Znali smo da će Splitu ovo biti izuzetno bitna utakmica i da će se željeti vaditi nakon poraza od Cibone. Također smo znali da im Višnjik leži i da tu u pravilu pružaju jako dobre predstave te sam igrače upozorio na to da smo ih prošle sezone na domaćem parketu uspjeli svladati tek u zadnjoj utakmici finala doigravanja. Da se Splićani ovdje osjećaju komforno vidjelo se i po postotku šuta za tri poena, no kada suparnik šutira 55 posto s udaljenosti, a ti svejedno uspiješ pobijediti – to je velika stvar. Okrećemo se nedjeljnom susretu protiv Mege, gdje se nadam da ćemo prikazati bolju igru – kazao je trener Jusup, koji u završnici utakmice nije koristio usluge svog najboljeg igrača Luke Božića koji je u 25. minuti izašao iz igre, nakon čega se više nije vraćao na parket.


– Vidio sam da se Luka dva dana nije dobro osjećao. Bio je virozan i rekao mi je da nije napravio dobru prevenciju te nisam želio riskirati ozljedu. Odučio sam dati šansu Jambroviću i Drežnjaku te je dobro da smo upisali pobjedu, a Božića u jednu ruku poštedjeli – pojasnio je trener Zadra.





Za razliku od domaćeg stratega, trener Splita Slaven Rimac nije isijavao toliko optimističnim tonovima. Sasvim razumljivo, znajući da su »Žuti« sinoć upisali treći uzastopni poraz. Dojam je bio, a to se kasnije i potvrdilo, da je gostima u glavi još uvijek okršaj s Cibonom igran prije četiri dana.


– Kakva god sezona bila, poraz od Cibone je veliki šok i velika sramota za sve nas. Ne bih time htio umanjiti kvalitetu zagrebačkog sastava, ali takve stvari se ne smiju događati kada suparnik dođe s pet igrača. Protiv Zadra smo bili kud i kamo bolji, ali da smo protiv Cibone bili takvi imali bismo jednu pobjedu više. Meni je i sad teško shvatiti je li nas Zadar pobijedio ili smo im mi predali bodove, pošto smo ih u zadnje dvije minute osam ili deset puta stavili na liniju slobodnih bacanja. Nije isto kada moraš zabiti šut u 24 sekunde ili kada trebaš zabiti slobodno bacanje gdje te nitko ne smeta… Domaćini su bili pametniji i spretniji – izjavio je Rimac i najavio promjene u igračkom kadru.


– Morat ćemo napraviti neke zamjene unutar momčadi, neki igrači pokazuju nezadovoljstvo, a ja kao trener želi vidjeti borbenu momčad koja zna što želi na paketu. Protiv Zadra smo bili na tom tragu, ali u dosta ranijih susreta nismo i na tome moramo raditi – poručio je Rimac.