Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

LIGA ZA PRVAKA

Košarkaši Zadra u sklopu 5. kola dočekuju Furnir

Autor: Andrija Dešpoja

12.04.2023. 16:28
Košarkaši Zadra u sklopu 5. kola dočekuju Furnir

Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar/ABA liga



Nakon Velike subote kada je ostvaren ključan podvig u borbi za doigravanje regionalne lige, košarkašima Zadra slijedi povratak domaćim zbivanjima gdje doigravanje uopće nije upitno, ali je zato upitan ‘pole position’ s kojeg će igrači Danijela Jusupa krenuti u pohod na naslov hrvatskog prvaka.


Zagrebačka Cibona platila je ceh u tom zadnjem abaligaškom kolu, u Draženovom domu Zadrani su u potpunosti nadigrali svoje domaćine, a večeras im slijedi novi okršaj s još jednom momčadi iz metropole koja je nedavno do posljednje sekunde na konopcima držala baš Cibose.


Tvrd orah


Furnir je pozitivno iznenađenje ove sezone i zasluženo je stigao do Lige za prvaka gdje nije kako mu se predviđalo postao kanta za napucavanje, već je u četiri odigrana kola uzeo dvije pobjede, umalo i treću, te će sigurno biti tvrd orah Jusupovoj momčadi.




Pobjeda Dubravaša protiv Šibenke, tijesan poraz od Cibone (88:86), a posebice deklasiranje Cedevite Junior na njenom parketu (65:100) jasno su upozorenje svima onima koji u utakmicu misle krenuti s »lako ćemo«, a toga je najviše svjestan trener Zadra.


– Riječ je o jednoj vrlo mladoj, potentnoj momčadi koju trener dobro vodi. Činjenica da nisu pali u igri niti nakon što ih je napustio Amerikanac Hollingsworth pokazuje da se radi o kvalitetnom radu.


Imaju odlične rezultate, uvjerljivo su dobili Cedevitu Junior, s Cibonom su do kraja bili u igri, a i imaju puno više vremena za pripremu utakmice od nas. Svjesni smo da će, ne budemo li koncentrirani, iskoristiti svaku šansu – upozorio je Jusup svoje igrače pred sraz s Dubravašima koje uspješno s klupe predvodi Šibenčanin Jeronimo Šarin.


Obrambena razina


No, i na Višnjiku se mogu ove sezone pohvaliti s dobrim poslom, posebno na parketu gdje Jusup drži glavu iznad vode i u borbi za prvaka Hrvatske, ali i u onoj najmanje očekivanoj za naslov prvaka ABA lige. Odlično razdoblje koje je obilježilo dva visoka slavlja nad Cibosima želi se sigurno produljiti pa se Furnir nameće idealnim protivnikom ususret ultra zahtjevnom vikendu kad će se u razmaku od 48 sati na megdan izaći Splitu pa Partizanu.


Stoga će Jusupu večeras odlično doći malo pomoći od golobradih rezervista među kojima se sigurno izdvaja Antonio Sikirić. U nekoliko utakmica imao je zapaženu rolu, a dobru igru protiv Cibone zaokružio je tricom i pogotkom iz igre.


– Mislim da smo se uspjeli odmoriti, dobro treniramo i odlična je atmosfera u svlačionici. Za Furnir je najbitnije da uđemo čvrsto u utakmicu te da obrambeno budemo na razini kao protiv Cibone. Svaki igrač zna koji je njegov zadatak na terenu, tako i ja, te ću nastojati svaku minutu iskoristiti na najbolji mogući način – kazao je Sikirić uoči utakmice koja se igra od 18 sati u dvorani Krešimir Ćosić.