Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Reakcije nakon poraza od Mege

Jusup: Možda su bizarne odluke utjecale na raspoloženje momčadi

Autor: Paulo Sarić

05.11.2023. 15:13
Jusup: Možda su bizarne odluke utjecale na raspoloženje momčadi

Foto: Dragana Stjepanović/ABA liga



Blizu su Zadrani bili četvrtoj uzastopnoj pobjedi u ABA ligi, jako blizu. Nakon lošeg izdanja u prvom poluvremenu u kojem su suparniku dozvolili čak 51 poen, te su u dva navrata zaostajali neugodnih 19 koševa, košarkaši Danijela Jusupa u nastavku su konsolidirali svoje redove, prije svega na defenzivnoj strani parketa, na tren stigli i do preokreta, no u završnici su ipak bili primorani potpisati kapitulaciju pred mladom i poletnom družinom iz Beograda, koja je na krilima fantastičnog Nikole Topića stigla do svog trećeg trijumfa u sezoni.


– Odigrali smo dva različita poluvremena. U prvom smo bili dosta inhibirani i defenzivno jako loši, stajali smo daleko od ljudi i dozvoljavali suparniku da razvije pas igru te dođe do laganih šutova. To mi se nije svidjelo. U nastavku smo podigli agresivnost, prišli protivnicima, i time došli do došli do svojih šansi. Natjerali smo igrače Mege da im dodavanja više ne budu pravovremena, samim time i da šutovi budu teži, što se odrazilo na njihov postotak za tri poena. Na kraju smo imali priliku da dobijemo utakmicu, Lakićeva lopta na plus dva za nas je izašla iz obruča. Da smo to pogodili, možda bi utakmica otišla u drugom smjeru, no što je tu je. Čestitam Megi na pobjedi, a mi moramo nastaviti raditi i boriti se dalje – kazao je nakon utakmice trener Danijel Jusup.


Dario Drežnjak (KK Zadar)

FOTO: Dragana Stjepanović/ABA liga


Osim raspoloženog Topića, Zadrane su koštali i nesmotreni prekršaji te reakcije na dvojbene sudačke odluke, koje su na koncu domaćinima darovale čak pet gotovo „besplatnih“ poena.




– Promašili smo šut, nakon čega smo napravili prekršaj. Meni se činilo da ono nije bio namjerni faul, a takva odluka možda i demoralizira momčad. Možda psihološki nismo izdržali do kraja te su možda jedna ili dvije bizarne odluke utjecale na raspoloženje mojih momaka, što se u konačnici odrazilo na rezultatu – poručio je Jusup.


Barać: Zadar može igrati žmireći


Poput Danijela Jusupa, i domaći trener Marko Barać je posebno istaknuo dualnost jučerašnje utakmice, no pritom je, za razliku od stratega Zadra, bio puno zadovoljniji viđenim, prije svega zbog pobjede svoje momčadi.


– Zadovoljan sam izdanjem u prvom dijelu susreta u kojem smo odgovorili na sve stvari koje Zadar čine vrlo nezgodnom, netipičnom i kvalitetnom momčadi te je rezultat na kraju poluvremena plod takve igre. Zadar je iskusna momčad koja dugo igra zajedno i koja može igrati žmireći. Gosti su u nastavku promijenili stil igre na obje strane parketa, podigli agresivnost u obrani i krenuli udvajati na „picku“. Analizirat ćemo gdje smo griješili, ali raduje me što su igrači završnici pronašli dodatni motiv, pokazali veliko zajedništvo i još jednom dobili utakmicu – izjavio je trener Mege.