Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Reakcije nakon poraza

Jusup analizirao igru, Nikolić hvalio velikog sportskog prijatelja

Autor: Paulo Sarić

31.03.2023. 22:57
Jusup analizirao igru, Nikolić hvalio velikog sportskog prijatelja

Foto: Danail Petrović/KK MZT Skopje Aerodrom/ABA liga



Košarkaši Zadra nisu uspjeli napraviti novi korak prema doigravanju Jadranske lige. Lišeni pomoći bolesnog Arijana Lakića i bez usluga Adema Mekića koji nema pravo nastupa na abaligaškim parketima, igrači Danijela Jusupa su tijesno poraženi na gostovanju u Skoplju kod posljednjeplasiranog MZT-a, čime su se doveli u situaciju da u posljednja dva kola, na gostovanju kod Cibone i na domaćem parketu protiv Partizana, love plasman u četvrtfinale regionalnog natjecanja. Loše otvaranje susreta, obilježeno poroznom obranom i velikim deficitom u skoku, bilo je nepremostiva prepreka za Zadrane koji su u nastavku uhvatili priključak, da bi se u samoj završnici prišuljali i na samo posjed zaostatka, no kada je bilo najpotrebnije nije bilo dovoljno smirenosti te su dva boda ostala u dvorani Jane Sandanski.


– Čestitao bih domaćoj momčadi na pobjedi. MZT je napravio preveliku i laganu razliku u prvom poluvremenu dok smo se mi malo snašli i došli sebi, a kasnije je to bilo teško stizati. Prijetili smo do samoga kraja, međutim i tu je nedostajalo malo koncentracije da pobijedimo, no Bože moj. Što je, tu je. Idemo dalje i to je to – kazao je nakon sinoćnjeg poraza u glavnom gradu Sjeverne Makedonije trener Zadra Danijel Jusup.


Za razliku od stratega hrvatskog sastava, trener domaće momčadi je, sasvim razumljivo, bio puno rječitiji. Praktički već otpisani, igrači Dragana Nikolića su na životu održali nadu u ostanak među regionalnom elitom te će u posljednja dva kola protiv Splita i Cibone tražiti spas, pri čemu ne ovise sami o sebi, već i o rezultatima izravnih konkurenata.




– Najvažnije je da smo pobijedili na svom terenu. Iz tjedna u tjednu smo na ringišpilu koji se kreće od toga da smo otpisani, preko povratka otpisanih, nakon čega nas se stavlja pod najveći mogući pritisak. Biti ili ne biti, život ili smrt, raj ili kraj, sad ili nikad… Mislim da sam sam sebi dovoljan kritičar i da sam svjestan težine koju nosi MZT. Kroz ovaj tjedan smo pokušali popraviti neke stvari i mislim da se vidio blagi pomak. Pred nama su još dvije utakmice u regionalnoj ligi. U protekla tri kola smo pali pod velikim pritiskom i stresom, no ovako otpisani i rasterećeni smo došli do toga da imamo „povratak otpisanih“. Trudit ću se zadržati mir do kraja sezone – izjavio je Dragan Nikolić, koji je za kraj, kao i gotovo svaki trener Zadrovih regionalnih suparnika ove sezone, pohvalio Danijela Jusupa i zaželio njegovim igračima puno uspjeha.


– Zadru i mom velikom sportskom prijatelju Danijelu Jusupu želim puno sreće u nastavku prvenstva. Momčadi iz Dalmacije jako dobro znaju što mislim o njima i što sam mislio još dok sam bio mali pubertetlija u onoj staroj lijepoj državi prateći najveću košarku koju je Europa ikada imala te se radujem susretu s ostalim prijateljima – podvukao je Nikolić.