Utorak, 14. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

direktorica uoči sezone

Dundov: Skinuta je blokada i produljena suradnja s proizvođačem opreme

Autor: Andrija Dešpoja

23.08.2023. 09:36
Dundov: Skinuta je blokada i produljena suradnja s proizvođačem opreme

Foto: Mate Komina



Pomalo i gluho ljetno doba što se tiče aktivnosti u i oko Košarkaškog kluba Zadar razbili smo s temama vezanima za servisne informacije, a u tom smislu najbolji sugovornik je alfa i omega klupskog establišmenta, vršiteljica dužnosti direktora, Vana Dundov.


Dok Danijel Jusup teše seniore u prvom dijelu priprema i iščekuje se prvi nastup u novoj sezoni u sutrašnjoj utakmici protiv Brigham Young Universityja direktorica Dundov je razjasnila neka pitanja vezana za operativu, a najvažnije ono oko blokade BAT-a, točnije blokade koja je stigla od strane agenta bivšeg igrača Zadra Aleksandra Bursaća. Taj problem je na radost svih brzo i uspješno skinut s dnevnog reda.


Fan shop


– Blokada na BAT-u je skinuta. Nije bila riječ o zaostatku prema Aleksandru Bursaću, već prema njegovom agentu koji je blokirao račun kluba zbog neisplate njegove provizije.




To smo riješili, ne znamo zašto još nije i fizički maknuta blokada s FIBA-inoj stranici, no to je čista formalnost jer smo i e-mailom dobili potvrdu od HKS-a da je skinuta blokada – potvrdila je dobru vijest Dundov potom potvrdivši da je sve riješeno i s proizvođačem sportske opreme Macronom.


– Produljili smo suradnju s Macronom na četiri godine, s tim da nam oni daju određeni dio sportske opreme gratis. Mi moramo ispuniti nekakvu formu od ukupnog iznosa koji su oni odredili, s time da nam prodaja ide na 50 posto od cijene robe.


Danas je došla pošiljka i slijedi nam distribucija u tiskaru i svi koji su preko web shopa naručili nove dresove dobit će ih kroz nekoliko dana na svoje adrese. Dobra je vijest da će i sve uzrasne kategorije, a ne samo seniori dobiti novu opremu.



U kontekstu produljenja suradnje s Macronom ide i priča o fan shopu koji još uvijek nije otvoren, a najveći problem je i dalje lokacija.


– Još ne znamo točan datum otvaranja fan shopa. Moramo prije dobiti dozvolu od Grada ako ga mislimo otvoriti. Planiramo pregraditi glavni ulaz u službene prostorije u dvorani Jazine, što je ionako neiskorišten prostor.


Također ćemo nastojati pronaći još jednu lokaciju, negdje na Poluotoku, ali ne da otvorimo svoj shop već želimo ući u suradnju s već postojećim trgovcem, nešto poput suradnje s Maltom koju je klub imao prijašnjih godina.


Isto tako nije isključeno da će se na Višnjiku ponovno otvoriti štand koji bi radio samo za vrijeme utakmica, samo još to moramo dogovoriti s Macronom. Idealno bi bilo kada bismo imali svoj prostor, ovako je sve puno teže.


Termini petkom i ponedjeljkom


Veliki problem prošle sezone su predstavljali termini odigravanja utakmica u ABA i HT Premijer ligi. Hoće li Zadar i naredne sezone igrati utakmice regionalne lige petkom i ponedjeljkom ili će više utakmica igrati preko vikenda kako bi maksimizirao prihode od prodanih ulaznica?


Prošle sezone je time izgubljeno nekoliko desetaka tisuća eura prihoda, na što treba nadodati i određeni marketinški i društveni kapital koji je izgubljen.


– Nažalost, prisiljeni smo igrati petkom i ponedjeljkom jer imamo velikih problema zbog toga što je Zadar zapravo najudaljeniji od svih protivnika. Svugdje putujemo autobusom i uglavnom nam treba dva dana da bismo došli od točke A do točke B.



Praktički svaki vikend nas očekuju dvije utakmice, a da bi igrači uzeli malo daha između njih jednostavno smo prisiljeni igrati u nepopularnim terminima. Drugog rješenja jednostavno nema jer se drukčije ne možemo organizirati.


Nemamo zrakoplov, nama je polazište Zagreb, a da bismo došli do njega treba nam svaki put najmanje tri i pol sata. Dok dođemo primjerice do Čačka, odigramo i vratimo se nazad, treba nam doslovno dva dana, a već dolazi sljedeća utakmica. Tako da nam je primarni cilj odmoriti neke od igrača i iz tog razloga smo prisiljeni igrati utakmice izvan vikenda.


Dodatne poteškoće oko odigravanja utakmica u dvorani Krešimira Ćosića stvarat će i bogati program događanja u organizaciji ŠC Višnjik. Mnogi koncerti i ostala događanja ući će po trenutačnom rasporedu u koliziju s domaćinstvima KK Zadar.


– Koncerti i događaji koji će se organizirati u dvorani na Višnjiku sigurno će nam ove košarkaške sezone stvarati određene probleme. Jednostavno moramo tražiti protivničke klubove da nam izađu ususret sa zamjenom domaćinstava.


I to je upitno hoće li nam uspjeti, jer će sve biti na dobroj volji tih klubova. Ako pak ne uspijemo u tome onda stvarno ne znam kako ćemo uspjeti sve organizirati. Što se tiče dvorane u Jazinama ona trenutačno ne zadovoljava osnovne uvjete, pukao je parket i mislim da solucija s Jazinama u tom smislu otpada.


Treba jako puno novaca uložiti u tu dvoranu kako bi se ona vratila u život, ona je vlasništvo Grada Zadra nama dana na korištenje, a mi trenutačno nemamo novaca za nekakvu obnovu – zaključila je direktorica Dundov.