ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

LIGA ZA PRVAKA

Drežnjak: Našim glupostima ostavili smo Split u igri

Autor:

22.03.2023. 14:46
Drežnjak: Našim glupostima ostavili smo Split u igri

Foto: Mate Komina



Otvaranje Lige za prvaka košarkaši Zadra, kao ni njihovi navijači, neće pamtiti po dobrome. Novi šok u Krešinom domu, čak treći ove sezone, priuštili su im prekjučer navečer košarkaši Splita koji su kao i u prethodna dva gostovanja na Višnjiku vrebali iz prikrajka do završnih minuta i onda natjerali domaću momčad u stupicu iz koje nije mogla pronaći izlaz.


Ovosezonski hat-trick »Žutih« na Višnjiku potvrđuje da se Jusupova momčad ne snalazi kada se na suprotnoj strani terena nađe dalmatinski rival koji je ovog puta slavio usprkos poprilično rezerviranoj igri nekolicine nositelja, pa se Shorter, Nelson, Runjić, Jukić i Tišma nisu takoreći mogli primijetiti, ali opet je u konačnici voda otišla na splitski mlin.


Promašena bacanja


Zadar se doduše u ukupno petom dalmatinskom derbiju morao boriti bez najboljeg igrača, Luke Božića, koji je može se kazati uspješno nadoknađen od strane debitanta Mekića i u zadnje vrijeme iznimno nadahnutog kapetana Ramljaka.




Pridružili su im se u nastavku Drežnjak i Žganec, te je vodstvo domaćeg sastava vrijedilo gotovo cijelo vrijeme, sve do posljednjih deset sekundi kada je Shorter prvom tricom iz 11. pokušaja pogodio za vodstvo koje se potom pokazalo i pobjedničkim.


Koliko mu je ovaj poraz teško pao istaknuo je i sam strateg Zadra nakon utakmice, s naglaskom na pad koncentracije koji se manifestirao promašenim ključnim bacanjima (jednom Drežnjak, dvaput Žganec) i na brojci od 19 izgubljenih lopti, što je zapravo nastavak trenda iz prethodne utakmice s FMP-om kada su njegovi igrači u bunar bacili čak 23 lopte.


– Poraz mi je osobno teško pao. Igrali smo dobro, imali ravnotežu i mislim da smo i mi zaslužili dobiti utakmicu. Presudila je dekoncentracija koja se manifestirala kroz promašena slobodna bacanja, od četiri u završnici pogodili smo jedno, a onda nije realno očekivati da dobiješ utakmicu, posebno jer Split ima individualnu kvalitetu koju je ovog puta pokazao Shorter – kazao je Jusup koji je potom pokušao pojasniti ideju za završni napad koja se nažalost nije realizirala.


– U zadnjem napadu smo htjeli da lopta ide na Drežnjaka, čak je bio na ziceru sam, lopta je išla preko bloka, ali nije došla do njega. To je košarka… – pokušao je objasniti trener Zadra što se zbilo sa završnom akcijom nacrtanom za Drežnjaka koji je dominirao drugim poluvremenom i bio je definitivno najizglednija opcija za taj završni šut.


Međutim, lopta do krilnog centra Zadra nije stigla, završila je kod Lakića koji nije uspio izraditi pravu poziciju za šut i tako je prilika za preokretom otišla u vjetar.


– Dogovor za zadnji napad je bio da se otvori meni prostor za šut, no oni su to osujetili i završilo je kako je završilo. Bili smo bolji od samog početka, no našim glupostima ostavili smo ih u igri. U drugo poluvrijeme smo istrčali koncentriranije, smanjili broj pogrešaka, no u četvrtoj smo napravili baš neke glupe pogreške, a oni su to kaznili teškim šutom Shortera.


Promašili smo previše slobodnih bacanja, ali bez obzira na šokantan poraz ništa još nije gotovo, ima se dosta još za igrati – istaknuo je Drežnjak nakon novog šoka od Splita na Višnjiku.


Džoker Kalajžić


A u tom sad već redovitom pothvatu »Žutih« potvrdila se i njihova širina klupe koja je u potpunosti zasjenila startere s 53 naprema 31 poen. Subotićev džoker ovog puta ispao je Mate Kalajžić koji je ujedno bio najefikasniji gostujući pojedinac s 22 koša i šutom za tri 4-5.


– Nekoliko puta do sada smo zaslužili pobjedu, a ostali smo »kratki«, ovog puta nam se vratilo. Presudio je taj teški šut Shortera. Zadar je veći dio utakmice bio bolji, ali to je košarka, bit će još puno neizvjesnosti do kraja u Ligi za prvaka i doigravanju. Ovog puta presudila je jedna lopta i individualna kvaliteta Shortera – zaključio je Kalajžić.