Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Svjetski skijaški kup

Kilde pobjedom u superveleslalomu otvorio vikend u Wengenu, utrku obilježila nesreća mladog Talijana Franzonija

Autor: Hina

13.01.2023. 15:46
Kilde pobjedom u superveleslalomu otvorio vikend u Wengenu, utrku obilježila nesreća mladog Talijana Franzonija

Foto: ReutersNorvežanin Aleksander Aamodt Kilde pobjednik je superveleslaloma za Svjetski kup voženog u petak u švicarskom Wengenu.


Kilde je slavio sa 27 stotinki prednosti ispred najvećeg iznenađenja utrke, 28-godišnjeg Švicarca Stefana Rogentina kojemu je ovo prvi plasman na pobjedničko postolje u karijeri, dok je treće mjesto zauzeo još jedan Švicarac, vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Marco Odermatt sa 66 stotinki zaostatka.


Utrka u Wengenu trajala je više od dva sata zbog brojnih prekida, prvo je iskusni Talijan Christof Innerhofer završio u zaštitnoj ogradi, ali se uspio podići i na vlastitim nogama odskijati do cilja, malo kasnije pao je i i njegov mlađi sunarodnjak Giovanni Franzoni koji je imao manje sreće pa je morao helikopterom biti prebačen u bolnicu, da bi pred kraj utrke zapuhao jak vjetar zbog kojega su preostali vozači morali dodatno čekati na start.

U redoslijedu superveleslalomaša vodeći je i dalje Odermatt sa 340 bodova, drugi Kilde ima 312, a treći Austrijanac Vincent Kriechmayr 209, dok u ukupnom redoslijedu vodeći Odermatt ima 1106 bodova, drugi Kilde je na 746, a treći Norvežanin Henkrik Kristoffersen 565.


Sutra je na redu spust, a u nedjelju slalom.