Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Grčka - Hrvatska 26:31

Kauboji pobjedom u Grčkoj izborili Europsko prvenstvo

Autor: A.P.

26.04.2023. 18:41
Kauboji pobjedom u Grčkoj izborili Europsko prvenstvo

Foto: Pixsell



Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Grčku u Halkidi, u sklopu petog, pretposljednjeg kola kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo koje se igra sljedeće godine u Njemačkoj. Kauboji su bili uspješni rezultatom 31:26 (10:10). Ovom pobjedom hrvatski su rukometaši službeno izborili nastup na EURO-u. Hrvatski izbornik Goran Perkovac tako je dočekao i prvu pobjedu u svojem mandatu.


Poprilično nervozno su Hrvati otvorili utakmicu, a na ruku im nije išao ni iznimno raspoloženi grčki golman Boukovinas. Tek nakon pune tri minute igre vidjeli smo prvi pogodak na utakmici, kojeg su zabili Grci, a zatim Šarac svojim dvama pogodcima okreće susret. Vodili su Kauboji 4:3 nakon 7 i pol minute igre i tada je stigla ogromna crna rupa. Pobjegli su Grci na 6:4 te je izbornik Perkovac tražio minutu odmora. Time – out nije baš urodio plodom, no nakon gotovo 9 i pol minuta od posljenjeg svojeg gola, Hrvatska zabija. U tom periodu dominirao je spomenuti grčki vratar.


Nakon tog pogotka sve je nekako krenulo na bolje u napadu. Počeli smo sve više zabijati i na poluvrijeme smo otišli s izjednačenjem. Susret su Hrvati prelomili sredinom drugog poluvremena kada su u nekoliko navrata za hrvatska dva pogotka, domaćini zabili jedan i jednostavno malo po malo stvorili razliku. Najveća razlika do kraja utakmice išla je i do velikih +5, koliko je u konačnici i završilo.




Kada je bilo najpotrebnije na scenu je stupio Luka Cindrić, koji je pokazao svoju klasu i napravio razliku na terenu. Obrana nije bila najsjajnija. Krenuli smo s 5-1 kao Duvnjakom isturenim, da bi se kasnije povukli u plitkih 6-0. Bilo je grešaka, ali bilo je i one tražene agresivnosti koju smo toliko željeli vidjeti u obrani.


Prvo ime Kauboja bio je Luka Cindrić s 9 pogodaka, zatim Mario Šoštarić s 5 i Josip Šarac 5. Kod Grka Savvas Savvas zabio nam je 6, Dimitros Tziras 5, isto koliko i Nikolas Liapis.


Marin Šego na golu je skupio 7 obrana, dok je njegov grčki kolega Boukovinas obranio 8 udaraca.


U posljednjem kolu u Rijeci na Zametu, Kauboji dočekuju Belgiju.