Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Osjeća se kao Rus

Kamerunski igrač u Kataru igra s kopačkama na kojima je i zastava - Rusije: "Ne bojim se ničega"

Autor:

25.11.2022. 17:40
Kamerunski igrač u Kataru igra s kopačkama na kojima je i zastava - Rusije:

Foto: Foto REUTERS

Nogometom se počeo baviti u školi Lokomotiva iz Moskve, a čak je jednom odbio poziv kamerunskog izbornika jer se nadao da će ga pozvati Rusija



RIJEKA Kamerunski reprezentativac Gael Ondoua napravio je pomalo neočekivan potez na Svjetskom prvenstvu u Kataru. On je na kopačke odlučio otisnuti rusku zastavu, uz naravno onu Kameruna.


U jeku rata u Ukrajini zbog kojeg je ruska reprezentacija suspendirana te ne smije nastupati, Ondoua je odlučio na ovaj način iskazati ljubav prema državi u kojoj je odrastao. Naime, Ondoua je rođen u Kamerunu, ali je odrastao u Rusiji, gdje mu je otac radio u kamerunskom veleposlanstvu.


Nogometom se počeo baviti u školi Lokomotiva iz Moskve, a čak je jednom odbio poziv kamerunskog izbornika jer se nadao da će ga pozvati Rusija.




Tek je ove godine popustio i debitirao za Kamerun u ožujku. Nakon utakmice je komentirao svoj potez s ruskom zastavom.


– Zašto bih se bojao izaći na teren u kopačkama s ruskom zastavom? Rusija je moj dom, ondje sam odrastao i ondje živim. Nakon karijere živjet ću ondje. Ne bojim se ničega. Osjećam se kao slobodan čovjek. Kamerun i Rusija su moj dom i to se nikad neće promijeniti – rekao je za ruski portal Gael Ondoua.