Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Nogomet

Kaiser i Bombarder ponovo zajedno. Legenda Bayerna će dobiti kip ispred Allianz Arene

Autor: Hina

21.04.2024. 16:05
Kaiser i Bombarder ponovo zajedno. Legenda Bayerna će dobiti kip ispred Allianz Arene

Foto: Franz Beckenbauer/Foto REUTERS

Kip “Kaiser Franz” bit će visok približno 2.70 metara, na postolju u obliku bavarskog dijamanta i zauzet će svoje mjesto uz Gerd MülleraMUENCHEN Franz Beckenbauer, koji je preminuo 7. siječnja u 78. godini, imat će svoj brončani kip na vrhu platoa koji vodi do Allianz Arene, stadiona minhenskog Bayerna, objavila je u nedjelju udruga navijača bavarskog kluba.


Kip “Kaiser Franz” bit će visok približno 2.70 metara, na postolju u obliku bavarskog dijamanta i zauzet će svoje mjesto uz Gerd Müllera, najboljeg strijelca u povijesti Bayern Münchena koji je preminuo 15. kolovoza 2021. u 75. godini.


“Mora podsjećati na elegantnu i nezaboravnu pozu Kaisera kao vođe igre”, objašnjava Kurt-Landauer Stiftung, zaklada koja preuzima ime bivšeg predsjednika Bayerna koju su 2017. stvorili navijači kluba, a koji su postavili i kip Gerda Müllera u rujnu 2023.
Bayern München i obitelj Franza Beckenbauera odobrili su projekt, objasnila je zaklada, a navijači kluba mogu pomoći u financiranju putem donacija. Organizatori računaju na inauguraciju za godinu i pol dana.


“Kaiser” i “Bombarder” tako će se ponovno okupiti ispred Allianz Arene, stadiona čijoj je izgradnji Beckenbauer uvelike pridonio dok je bio menadžer Bayerna početkom 2000-ih.