Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

odlična predstava

Jusup nakon pobjede protiv Splita: Obrana i tranzicija odlučili pobjednika

Autor: Šime Ćurko

01.03.2024. 21:46
Jusup nakon pobjede protiv Splita: Obrana i tranzicija odlučili pobjednika

Foto: Luka Jeličić



Danijel Jusup, trener košarkaša Zadra, nakon pobjede njegove momčadi protiv Splita, u prvi plan je stavio obrambenu reakciju svojih igrača.


– Naglašavali smo da moramo krenuti od obrane i više koševa iz tranzicije, u tome smo uspjeli, naročito u prvom poluvremenu. Što se tiče drugog poluvremena igrali smo jako dobru obranu, nismo im dali lagani šut i tu smo napravili razliku i odveli utakmicu tamo gdje nam odgovara.


Čestitam dečkima i zahvaljujem publici, moramo se malo odmoriti, napraviti regeneraciju i skromni gurati od treninga do treninga, od utakmice do utakmice – izjavio je Jusup i dodao kako je uvijek dobro kada igrači s klupe daju podršku. Ovaj put bili su to Juan Davis i Adem Mekić.




Slaven Rimac, trener Splita, nakon četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića ponovno je čestitao kolegi Jusupu na pobjedi.


– Zadar je nastavio u pobjedničkom ritmu kojim je došao do Kupa. Ovo nije bio naš dan, ne mogu tražiti izlike, ali treba znati da su neki bili u reprezentaciji, neki u Americi, skupili smo se prije dva dana.


Očekivao sam bolje izdanje, ali iza nas je jako težak period i gledali smo odmoriti igrače, olakšati taj neki mentalni pritisak utakmica kojih je bilo puno. Trebat će nam neko vrijeme za ući u ritam – izjavio je Rimac.


– Malo nam je ta kemija i rotacija drugačija jer imamo sad Kučića i Ljubičića, ali on je bio dva mjeseca bez utakmice, trebat će mu malo vremena. Imali smo četiri ili pet neraspoloženih igrača, ali trebali smo prvo vrijeme završiti sa šest ili sedam razlike, što bi po prikazanom bilo realnije nego 13.


Nije ni Zadar imao šutersku večer, ali mi imamo igrače kojima je šuterski rang puno jači, zaključio je trener Splita.