Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Kup Njemačke

Joško Gvardiol odigrao cijeli susret u pobjedi RB Leipziga nad Borussijom (D) vrijednoj prolaska u polufinale Kupa

Autor: Hina

05.04.2023. 22:51
Joško Gvardiol odigrao cijeli susret u pobjedi RB Leipziga nad Borussijom (D) vrijednoj prolaska u polufinale Kupa

Foto: Joško Gvardiol i Julian Brandt/Foto REUTERS

Prvi pogodak postigao je Timo Werner u 22. minuti nakon proigravanja Simakana, da bi prolazak dalje potvrdio Willy Orban u osmoj minuti sudačke nadoknade



LEIPZIG Branitelji naslova pobjednika Njemačkog nogometnog kupa, igrači RB Leipziga plasirali su se u polufinale ovosezonskog izdanja svladavši na svom terenu Borussiju iz Dortmunda sa 2-0 (1-0) u posljednjem četvrtfinalnom ogledu.


Prvi pogodak postigao je Timo Werner u 22. minuti nakon proigravanja Simakana, da bi prolazak dalje potvrdio Willy Orban u osmoj minuti sudačke nadoknade kada je iskoristio izostanak gostujućeg vratara Kobela na svom golu. Kobel je otišao u domaći kazneni prostor na ubacivanje iz kuta, ali uslijedio je protunapad Leipziga kojega je povukao Forsberg, a Šveđanin je na kraju asistirao mađarskom stoperu za pogodak.


Hrvatski reprezentativni stoper Joško Gvardiol odigrao je čitav susret za RB Leipzig.




Ranije u srijedu u polufinale se plasirao i trenutačno posljednji sastav Bundeslige Stuttgart koji je u četvrtfinalu kao gost svladao drugoligaša Nuernberg s minimalnih 1-0 (0-0). Jedini pogodak na utakmici postigao je Millot u 83. minuti iz protunapada i sjajnog proigravanja Japanca Ita. Hrvatski reprezentativac Borna Sosa odigrao je čitavu utakmicu za Stuttgart.


Još u utorak su se u polufinale plasirali Eintracht iz Frankfurta koji je izbacio Union Berlin te Freiburg koji je šokirao Bayern u Muenchenu.