Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

ZIMSKA LIGA DALMACIJE

Još jedna uspješna utrka Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane

Autor: Portal ZL

07.11.2023. 09:28
Još jedna uspješna utrka Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane

Foto: Press/Marijan Domislović



Ove nedjelje u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane (BBK Pakoštane) održalo se 2.kolo XC Zimske lige Dalmacije za sezonu 2023/24. godina. Na utrci je sudjelovalo 88 natjecatelja u odraslim kategorijama, te 35 djece.


– Na predprijavama bilo je prijavljeno preko 150 natjecatelja, ali zbog loše vremenske prognoze na startu ih je startalo manje. Veseli nas vidjeti toliki broj natjecatelja, posebice djece. Ponosni smo na naše članove kluba, ova godina bila je izazovna za sve nas, organizirati 5 utrka u godinu dana bio je veliki izazov, naglasili su iz BBK Pakoštane.


Članovi BBK Pakoštane su postavili vrlo zahtjevnu ali zanimljivu stazu koja je od natjecatelja tražila jako puno snage na usponima, koncetracije na tehničkim spustevima ali i pogled na predivno Vransko jezero. Već tradicionalno utrka koju organizira BBK Pakoštane u sklopu XC Zimske lige dalmacije u brdskom-biciklizmu, posvećena je tragično preminulom članu BBK Pakoštane, Ivici Ivanoviću.


Na fotografiji: Meri Ivanović i Mara Ivanović, Foto: Marijan Domislović




– Svako kolo Zimske lige Dalmacije koje organiziramo, održava se u čast našeg prijatelja Ivice Ivanovića. Naš Ive bio je vedri duh kluba, prijatelj, oslonac i veliki motivator. Ove godine nagrada za ukupnog pobjednika utrke u muškoj i ženskoj kategoriji, upravo je bila nagrada “Uspomena na Ivu”. Na ovaj način htjeli smo odati počast našem Ivi, koji je zajedno sa nama gradio i vozio staze na kojima se održavaju i danas utrke u organizaciji BBK Pakoštane, naglasio je predsjednik BBK Pakoštane, Ivan Kurtov


Nagrada”Uspomena na Ivu”, Foto: Marijan Domislović


Ukupni pobjednik utrke u muškoj kategoriji bio je Roko Fržop iz BBK Orlovog kruga, a najbrža natjecateljica bila je Silvija Orlović iz BK Aks.


Na fotografiji: Roko Fržop i Silvija Orlović, Foto: Marijan Domislović


Na utrci se natjecalo i 10 članova BBK Pakoštane, koji su na domaćem terenu osvojili tri medalje. Kategorija U13 M