Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Vaterpolski izbornik pozvao zadarskog vratara

Jerko Jurlina: Nadam se odlasku na Svjetsko prvenstvo

Autor: Šime Ćurko

21.01.2024. 20:01
Jerko Jurlina: Nadam se odlasku na Svjetsko prvenstvo

Foto: Igor Soban/PIXSELLIvica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, objavio je imena kandidata za Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Dohi (Katar) od 5. do 17. veljače. Na popisu je 16 igrača, koji će sutra okupiti u Rovinju. U odnosu na Europsko prvenstvo, koje je završilo prošlog utorka u Zagrebu, na popisu očekivano nema drugog vratara Tonija Popadića, a na njegovo mjesto Tucak je pozvao Zadranina Jerka Jurlinu (1999.), koji je od 2018. godine član zagrebačke Mladosti. Uz Jurlinu za mjesto na golu konkuriraju Marko Bijač (Olympiacos) i Mate Anić iz splitskog Jadrana. SP će propustiti i igrač lijeve strane, Luka Bukić (operacija). Na popisu kandidata za SP uz spomenute vratare su i: Josip Vrlić, Ivan Krapić, Luka Lončar (centri), Rino Burić, Matias Biljaka, Marko Žuvela (braniči), Konstantin Harkov, Filip Kržić, Franko Lazić, Zvonimir Butić, Ante Vukičević, Jerko Marinić Kragić, Loren Fatović (napadači).


Jurlina je za seniorsku reprezentaciju debitirao je u studenome 2021. na turniru u Italiji, i u nekoliko navrata bio je na popisu kandidata za velika natjecanja, na kojima do sada ipak nije dobio priliku.


– Velika je čast biti pozvan u reprezentaciju. Žao mi je zbog Popadićeve ozljede, ali vjerujem da sam zaslužio mjesto među trojicom vratara. Bijač je broj jedan, što je pokazao i na Europskom prvenstvu, a s Anićem se mogu ravnopravno boriti za status u momčadi. Prednost je i ta što sam sada pozvan kao treći, a ne kao četvrti vratar, što je ranije bio slučaj. Pripreme su jako kratke, trebat će od prvog treninga biti na pravoj razini i nadam se da ću na kraju biti na popisu 15 igrača koji će putovati na Svjetsko prvenstvo – rekao je Jurlina, koji je u mlađim uzrastima Zadra 1952 imao niz uspjeha, a vrlo brzo stao je i na gol seniorskog sastava.
Barakude, aktualni europski viceprvaci, u Rovinju će trenirati do 27. siječnja. Uslijedit će vrlo kratak odmor od 24 sata, s ponovnim okupljanjem u Zagrebu u nedjelju 28. siječnja. Dva dana kasnije, 30. siječnja u planu je polazak u Dubai na zajedničke pripreme s Italijom i Grčkom, a dolazak u Dohu je planiran za 2. veljače.