Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

VELIKI LUKA

Jedan od najvećih svih vremena: Danas rođendan slavi Luka Modrić

Autor: R.H.

09.09.2023. 09:33
Jedan od najvećih svih vremena: Danas rođendan slavi Luka Modrić

Foto: Reuters



Na današnji dan prije 38 godina rođen je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, veliki Luka Modrić. Sinoć je Luka s kapetanskom vrpcom oko ruke predvodio Vatrene u visokoj pobjedi protiv Latvije, a to mu je bio čak 167. nastup za nacionalnu vrstu.


Rođen je u Zadru, a u svojoj bogatoj nogometnoj karijeri nastupao je za Dinamo, Zrinjski, Inter Zaprešić, Tottenham i Real Madrid, čiji je i danas član. S madridskim klubom se čak pet puta uspinjao na europski tron, a u nogometnu je povijest ušao čuvene 2018. godine, kada je postao prvi Hrvat osvajač prestižne Zlatne lopte, prekinuvši tako dugogodišnji duopol Ronalda i Messija.


Iste je godine s hrvatskom nogometnom reprezentacijom izborio finale Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje nas je na putu do zlata zaustavila Francuska (U Rusiji je proglašen za najboljeg igrača turnira). Na prošlogodišnjem Mundijalu u Katru je ponovno briljirao, osvojivši broncu s Hrvatskom. Mnogi stručnjaci ga svrstavaju uz bok Zidaneu, Cruyffu, Iniesti, kao jednog od najvećih veznjaka u povijesti igre.




Kapetane, sretan rođendan!


Foto: Reuters