Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Pomoć Ukrajincima

Jedan dio Šahtarovog povijesnog transfera odlazi u humanitarne svrhe

Autor: Hina

16.01.2023. 16:42
Jedan dio Šahtarovog povijesnog transfera odlazi u humanitarne svrhe

Foto: Darijo Srna i Mihajlo Mudrik/Foto Twitter, Screenshot

To je najviša naknada za transfer koju je ikada primio ukrajinski klub i veliki je financijski poticaj za Šahtar, koji je tvrdio da je izgubio blizu 40 milijuna eura prihoda od transferaKIJEV Vlasnik Šahtara iz Donjecka Rinat Akhmetov donirati će 22.53 milijuna eura od iznosa za transfer Mihajla Mudrika za pomoć onima koji su pogođeni ratom u Ukrajini.


Šahtar je 22-godišnjeg ukrajinskog reprezentativca prodao londonskom Chelseaju za 70 milijuna eura, prenosi Transfermarkt, a ovisno o bonusima, vrijednost prijelaza može narasti i do 100 milijuna eura.


To je najviša naknada za transfer koju je ikada primio ukrajinski klub i veliki je financijski poticaj za Šahtar, koji je tvrdio da je izgubio blizu 40 milijuna eura prihoda od transfera.
“Mogu potvrditi da će Mihajlo Mudrik karijeru nastaviti u Chelseaju. Najvažnije je da želim zahvaliti cijelom civiliziranom svijetu na pomoći Ukrajini. O ukrajinskom nogometu možemo govoriti samo zbog ukrajinske vojske, ukrajinskog naroda i imali smo nevjerojatnu podršku u ovom teškom trenutku. A jedini način na koji možemo pobijediti zlo koje je ušlo u naše domove je suradnja”, napisao je Ahmetov u priopćenju za javnost.


Akhmetov, milijarder iz Donjecka koji se obogatio u godinama nakon raspada Sovjetskog Saveza, preuzeo je kontrolu nad Šahtarom 1996. i financirao klub da postane najjači u Ukrajini i redoviti sudionik Lige prvaka.