Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

ATLETIKA

Jana Bujan prešla iz Fortiusa u Mladost

Autor: Šime Ćurko

03.11.2023. 16:06
Jana Bujan prešla iz Fortiusa u Mladost

Foto: HAS



Jana Bujan i Nina Vrdoljak, atletičarke Fortiusa, pozvane su na reprezentativne pripreme koje su počele danas u Makarskoj, a održavat će se do srijede 8. studenoga, u okviru Dana hrvatske atletike.


– Veliki je to uspjeh za naš mladi klub jer pozive su dobili najkvalitetniji atletičari i atletičarke, od seniorskog do kadetskog uzrasta. Bujan je ispunila normu za Europsko prvenstvo do 18 godina u skoku u dalj, a Nini za taj podvig nedostaje samo tri stotinke na 200 m za isto natjecanje. Ove pripreme doživljavamo kao veliko priznanje našem klubu i trenerima, koji su s njima radili u njihovom cjelokupnom razvoju, kaže Edi Stipić, trener Fortiusa, uz napomenu da su Bujan i Vrdoljak jedine predstavnice na pripremama iz Zadarske županije.


– Mi u Fortiusu očito dobro radimo s mladima, a na Gradu Zadru je da to prepozna i nagradi u vidu značajnije financijske pomoći u 2024. godini, dodaje Stipič i ističe da se Bujan, poput mnogih mladih zadarskih sportaša, odlučila za promjenu sportske (a i životne) sredine.




– Na našu žalost, ali i ponos, od sljedeće natjecateljske sezone Bujan će nastupati za HAAK Mladost. Početkom školske godine preselila je u Zagreb gdje već dva mjeseca trenira i ide u školu. Želimo joj puno uspjeha u novoj sredini, puno odličnih rezultata te uspješan nastup na Europskom prvenstvu, uz činjenicu da je prva atletičarka ili atletičar u povijesti Fortiusa koja je ispunila normu za nastup na velikom natjecanju. Nadamo se da će takvih i sličnih rezultata u budućnosti biti još u našem klubu, zaključio je Stipić.