Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Supersport HNL

Iznimno oštra kazna za "divljaka" Antu Ercega

Autor: Portal ZL

08.03.2023. 16:02
Iznimno oštra kazna za

Foto: Pixsell



Kako se i očekivalo, napadač Istre 1961, Ante Erceg, drakonski je kažnjen zbog divljanja i nedoličnog ponašanja tijekom utakmice protiv Rijeke.


Podsjetimo, Erceg je prvi žuti karton zaradio u 43. minuti, a drugi u 90. minuti nakon čega je potpuno poludio. Tijekom svojeg ludila Erceg je, osim vrijeđanja suca pogrdnim imenima uz poveću dozu prostota, potrgao i kartončić s popisom kartoniranih igrača.


Iako se kasnije ispričao za svoje ponašanje, to baš umanjilo njegovu kaznu. Kažnjen je s 9 utakmica ne igranja te nekoliko tisuća eura.




Prenosimo priopćenje SuperSport HNL-a u cijelosti:


“Ante Erceg (Istra 1961) kažnjen je sa 6.000 eura i zabranom igranja na devet prvenstvenih ili kup utakmica zbog:


1. Isključenja uslijed dviju javnih opomena tijekom utakmice Istra 1961 – Rijeka. Prvu opomenu dobio je u 43. minuti zbog opetovanog kršenja PNI (pravila nogometne igre) te drugu u 90. minuti zbog preoštrog starta. Time je počinio prekršaj iz članka 50. DP HNS-a, zbog čega mu se utvrđuje: kazna zabrane igranja na jednoj (1) prvenstvenoj ili kup utakmici i novčana kazna u iznosu od 400 eura


2. Nakon što mu je dodijeljen crveni karton, igrač je istrgnuo sucu iz ruke papirić, poderao ga i bacio na teren, čime je počinio prekršaj iz članka 51. DP HNS-a, zbog čega mu se utvrđuje kazna zabrane igranja na pet (5) prvenstvenih ili kup utakmica i novčana kazna u iznosu od 4.000,00 eura


3. Psovanja suca riječima ”J…m vam majku sto puta lopovsku“, nakon čega je skinuo dres i bacio ga na pod te nastavio psovati suca prilikom izlaska s terena, nakon utakmice prišao sucu i psovao istog riječima “J…m vam majku lopovsku“ te raznim drugim pogrdnim riječima, čime je počinio prekršaj iz članak 53. st.1. toč. b) DP HNS-a, zbog čega mu se utvrđuje kazna zabrane igranja na četiri (5) prvenstvene ili kup utakmice i novčana kazna u iznosu od 3.500,00 eura


Temeljem odredbe članka 39. st. 1. DP HNS-a izriče mu se jedinstvena kazna zabrane igranja na 9 (devet) prvenstvenih ili kup utakmica i novčana kazna u iznosu od 6.000 eura. Kazna počinje teći 4. ožujka 2023. godine. ”


Ono što je dobro za momčad iz Pule je to što je do kraja sezone ostalo 13 kola, tako da će im se glavni napadač vratiti do kraja sezone. Istra je inače treunutačno 6. na tablici uz utakmicu manje, no zaostaju samo 3 boda za trećeplasiranim Osijekom, tako da su još uvelike u igri za evenutalne europske kvalifikacije sljedeće sezone.