Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vaterpolo

Izbornik hrvatskih vaterpolista objavio popis za kvalifikacijski turnir Svjetskog kupa

Autor: Hina

01.03.2023. 16:46
Izbornik hrvatskih vaterpolista objavio popis za kvalifikacijski turnir Svjetskog kupa

Foto: Ivica Tucak/Foto PIXSELL

Ulaznice za turnir već su u prodaji putem sustava ulaznice.hr, a uz samu kartu za turnir na tom mjestu se može pronaći i najtraženiji navijački rekvizit - vaterpolska kapicaZAGREB Izbornik hrvatske muške vaterpolske reprezentacije objavio je popis igrača na koje računa za kvalifikacijski turnir Svjetskog kupa koji će se održati u Zagrebu od 8. do 14. ovog mjeseca.


Izbornik europskih prvaka Tucak računa sa sljedećim igračima: Marko Bijač, Toni Popadić, Mauro Ivan Čubranić, Josip Vrlić, Ivan Krapić, Goran Grgurević, Antonio Dužević, Rino Burić, Matias Biljaka, Marko Žuvela, Luka Bukić, Loren Fatović, Jerko Marinić Kragić, Franko Lazić, Konstantin Harkov, Andrija Bašić, Filip Kržić, Hrvoje Benić, Zvonimir Butić.


“Pozivam sve navijače da dođu na bazene uz Savu, na Mladost, navijati za ‘barakude’. Očekuje vas tjedan dana odličnog vaterpola. Dođite, zabavite se, uživajte i družite s nama”, pozvao je navijače kapetan repezentacije Ivan Krapić.
Ulaznice za turnir već su u prodaji putem sustava ulaznice.hr, a uz samu kartu za turnir na tom mjestu se može pronaći i najtraženiji navijački rekvizit – vaterpolska kapica.


Hrvatska će turnir otvoriti 8. ožujka protiv SAD-a, 9. ožujka slijedi dvoboj protiv Francuske, 11. ožujka protiv Italije, 12. ožujka protiv Japana te će ga zatvoriti 14. ožujka protiv Mađarske.


U isto vrijeme kada se odigrava zagrebački turnir, u Crnoj Gori će se igrati skupina B u kojoj su reprezentacije Grčke, Srbije, Španjolske, Gruzije, Australije i Crne Gore.


Jedini siguran učesnik Superfinala Svjetskog kupa je reprezentacija SAD-a koja će biti domaćin završnog turnira, dok prolaz na završnicu izboriti još dvije momčadi iz naše skupine te tri momčadi iz skupine koja se odigrava u Podgorici.