Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Uvertira

Iz KK Zadar "opleli" po sudačkom kriteriju u finalu

Autor: Portal ZL

30.05.2024. 19:57
Iz KK Zadar

Foto: Ivana Ivanović/PixsellSutra je na splitskom Gripama “biti ili ne biti” za košarkaše Zadra koji u finalnoj seriji u borbi za košarkaškog prvaka Hrvatske protiv Splita gube s 2:1. Splićani su jučer ponajviše na pogon Shannona Shortera u posljednjoj četvrtini stigli do prve “meč-lopte” koju upravo sutra mogu iskoristiti. Samo 24 sata prije sudbonosne četvrte utakmice u finalnoj seriji, kao uvertira velikom sportskom događaju stiglo je priopćenje KK Zadar u kojem se osvrću na suce i njihove kriterije u prve tri utakmice. Službeno priopćenje prenosimo u cijelosti:


” Osvrt na dosadašnji kriterij suđenja u finalnoj seriji košarkaškog prvenstva i apel za kvalitetno suđenje u nadolazećim utakmicama; bez obzira na značaj utakmica i pritisak očekivalo se da suci budu na „visini zadatka“ i da svoj posao odrade s manje pogrešnih odluka.


Najveći broj pogrešnih procjena odnosi se na kontakt situacije, posebno leđima prema košu naših igrača Lovre Mazalina i Luke Božića. Također i ostalih obrambenih situacija gdje je neograničeno korištenje ruku u sprječavanju naših igrača u kvalitetnim rješenjima. Sve to utjecalo je na kvalitetu košarkaške igre, što je smatramo, svim akterima u interesu.
Kontrola utakmice nije bila pravilno raspoređena između sudačkog trojca. To znači da između njih nije postojao jednak kriterij donošenja odluka.


Simptomatično je da će, trojac koji je sudio treću utakmicu, suditi i četvrtu (dvojica su sudili i prvu utakmicu). Pitanje koje se nameće, ima li HKS favorita u ovoj finalnoj seriji i postoje li i drugi kvalitetni suci u hrvatskoj košarci?


Uz kvalitetno suđenje, neka bolji pobjedi!


Sportski pozdrav, KK Zadar”.