Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Mlađi juniori

Ivo Radetić: 'Na završnici nismo bili pravi'

Autor: Juraj Vunjak

15.05.2024. 10:33
Ivo Radetić: 'Na završnici nismo bili pravi'


Mlađi juniori Zadra 1952 nastupili su na završnici Prvenstva Hrvatske u Zagrebu (Svetice). Momčad s Višnjika u polufinalu je izgubila od Medveščaka, a potom je poražena i u dvoboju za broncu od Jadrana. Titulu prvaka Hrvatske zaslužio je Medveščak, nakon što je u finalu s 12:7 bio bolji od Mladosti.


– Nismo bili pravi u polufinalnoj ni i utakmici za treće mjesto – rezimirao je Ivo Radetić, trener Zadrana i nastavio:


– Imali smo podosta tehničkih grešaka, nismo imali strpljenja, nismo bili na potrebnoj razini na kojoj treba biti za ostvariti bilo kakav uspjeh i doći do medalje, a protivničke momčadi bile su najbolje u ligi. Sigurno ostaje žal za utakmicom za treće mjesto, u polufinalnoj nije išlo, nismo se mogli nositi s Medveščakom. U borbi za treće mjesto imali smo previše grešaka u obrani i puno lako primljenih golova. Nakon toga u napadu smo krenuli brzopleto, bilo je dosta tehničkih grešaka. U konačnici smo previše gubili lopte, praktično se nismo uspjeli »skupiti«. Kad je Jadran izveo najboljeg igrača iz bazena, razlika je već bila prevelika, zabili smo nekoliko golova na brzinu, ali oni su ubrzo vratili glavne igrače, a s njima i rezultatsku prednost.




Zadar je do završnog turnira došao nakon četvrtog mjesta u ligaškom dijelu.


– Gledajući cijelu ligu možemo biti sretni što smo završili četvrti. Podigli smo razinu igre nekolicine igrača, radili smo na plivačkom i taktičko-tehničkom dijelu. Očekuje nas pauza do kraja ljeta, gdje ćemo sigurno dosta raditi na fizičkim i plivačkim aspektima pojedinaca, ali i na tehnici i taktici. Nadam se da ćemo spremni dočekati Kup koji se igra krajem rujna – zaključio je Radetić.



Polufinale


MEDVEŠČAK   19


ZADAR 1952  6


(6:3, 4:1, 3:1, 6:1)


ZAGREB – Bazen Svetice. Suci: Lea Saftić, Marin Beltrame.


MEDVEŠČAK: Batoš, Čoga Šterle 1, Džalto, Kuleš 1, Babić, Marković 1, Sever 4, Sappe 2, Sule 1, Orlovac Marić 1, Varga 4, Rogulja, Subota, Beljan 4. Trener: Franko Geratović.


ZADAR 1952: Dundov, Puljiz, Barani 1, Galušić, Lipovac 2, Vodopija, Markulin, Gvardiol, Mrvica 2 (1), Srzić, Peraić, Radetić, Krpina, Antić. Trener: Ivo Radetić.


Peterci: Medveščak 0; Zadar 1 (1).



Za treće mjesto


ZADAR 1952  12


JADRAN  17


(3:2, 3:4, 2:7, 4:4)


ZADAR 1952: Dundov, Puljiz, Barani 2, Galušić 4 (1), Lipovac 1, Mazić, Markulin, Gvardiol, Mrvica 2 (1), Srzić, Peraić, Radetić 2, Krpina, Antić 1. Trener: Ivo Radetić.


JADRAN: Vrdoljak, Kunac, Rizvan, Perić 2, Manzoni. Burazin 5, Mladineo 1, Filipović, Lapčić, Skejić 6 (1), Šilović, Kramarić, Becić, Domazet 3. Trener: Mile Smodlaka.


Peterci: Zadar 1952 2 (2); Jadran 2 (1).