Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

SP u vaterpolu

"Mnogima Japan djeluje kao egzotična reprezentacija, ali igraju ozbiljan vaterpolo"

Autor: Hina

20.07.2023. 17:32

Foto: Reuters

U dosadašnjih sedam međusobnih susreta, pri čemu su četiri igrana na svjetskim prvenstvima, Hrvatska je ostvarila svih sedam pobjedeFUKUOKA Nakon pobjede protiv Argentine i poraza od Mađarske, hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u petak očekuje ogled posljednjeg kola skupine C SP-a u Fukuoki, ogled protiv domaćina.


U dosadašnjih sedam međusobnih susreta, pri čemu su četiri igrana na svjetskim prvenstvima, Hrvatska je ostvarila svih sedam pobjede.


U petak se očekuje i osma, a Hrvatska bi njome osvojila drugo mjesto u skupini.
“Znam da mnogima koji ne prate vaterpolo pomnije, da bi im Japan mogao djelovati kao neka egzotična reprezentacija,” kazao je za HVS izbornik Ivica Tucak.


“Međutim, to je momčad koja zadnjih sedam, osam godina igra ozbiljan vaterpolo, imaju neka očekivanja s ovog turnira, domaćini su. Igraju atipičan vaterpolo. Moderno, ali sasvim drukčije od ičega što igraju europske momčadi. Stalno su u protunapadu, u fizičkom duelu koji je nevjerojatan i s te ćemo strane uistinu trebati biti na maksimumu,” kazao je izbornik.


“Protiv Mađarske su ovdje dvije i pol četvrtine bili u ‘egalu,” dodao je.


Slično razmišlja i Marko Žuvela.


“Igrali smo s njima u nekoliko navrata u zadnje vrijeme. Znamo da neće biti baš jednostavno. Igraju neobičan stil igre. Mislim, to nije normalan vaterpolo. Puno plivanja i više igre jedan na jedan. Nemaju klasičnu, normalnu napadačku lepezu. Mislim da smo mi ipak kvalitetniji, samo se treba dobro pripremiti,” kazao je dodavši: “Idemo ovo dobiti, te se okrenuti osmini finala.


Utakmica je na rasporedu u petak, u 12.00 sati po hrvatskom vremenu. Petak donosi i ogled između Srbije i Crne Gore u skupini D. Španjolska iz te skupine ide direktno u četvrtfinale, a Hrvatska će u osmini finala igrati protiv poraženog iz sraza Crnogoraca i Srba.