Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

IST 2023.

Ist preko Zapuntela do pehara

Autor: Andrija Dešpoja

02.08.2023. 16:12
Ist preko Zapuntela do pehara

Foto: DUJE RILOV



Na Istu je u subotu održan tradicionalni otočni košarkaški turnir, 48. po redu od 1976. godine kada je Išćanin Senko Matunić odlučio lokalno natjecanje proširiti na Molat, Brgulje, Zapuntel, Silbu i Olib, da bi se s godinama sve proširilo i na ostala mjesta diljem Zadarske županije. Masovnost tj. veliko zanimanje za nastup na turniru nije izostalo ni ovog ljeta jer se na Istu prošle subote za primat borilo čak 16 momčadi koje su nakon nokaut sistema iznjedrile novog pobjednika.


Pehar je na kraju ostao na otoku, slavila je ekipa Ista (Matej Segarić, Juraj Segarić, Stipe Segarić, Josip Ante Kozulić, Marin Rilov, Marino Pantalon, Luka Smoljan i Mauro Matešković) koja je u finalu s 19:15 svladala Zapuntel (Paolo Marčev, Krševan Ivičić, Tomislav Ivičić, Ante Lacić, Toni Ivičić, Franko Perinić, Marin Knežević, Denis Srzić, Zvonimir Baričević). U polufinalu je Ist izbacio Molat, a Zapuntel Vrgadu. Titula za najkorisnijeg igrača turnira pripala je članu Ista Martinu Rilovu, a uoči samog finala održano je natjecanje u tricama koje je također pripalo domaćim snagama, pobjedu je odnio Luka Smoljan iz ekipe Ista, dok je nagradu za »fair play« zaslužila momčad Poljane.


Otvaranje samog turnira imalo je posebnog gosta, proslavljenog izraelskog reprezentativca i člana Maccabija iz Tel Aviva, Dorona Jamchija koji je poklonio potpisanu loptu s kojom se potom odigrala finalna utakmica. Nakon cjelodnevnog košarkaškog spektakla na igralištu Braskin Dvor uslijedila je fešta koju su predvodili Minea i DJ Elvis do ranih jutarnjih sati.


Foto: DUJE RILOV