Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Španjolska

Ipak preokret: Xavi ostaje u Barci i nakon ove sezone

Autor: Hina

25.04.2024. 19:48
Ipak preokret: Xavi ostaje u Barci i nakon ove sezone

Foto: Foto REUTERS

Xavi je 27. siječnja nakon domaćeg poraza od Villarreala 3-5 rekao da će dati ostavku u lipnju



MADRID Barcelonin trener Xavi Hernandez (44), koji je u siječnju najavio odlazak na kraju sezone, ipak će ostati u klubu do isteka ugovora 30. lipnja 2025., rekao je klupski dužnosnik u srijedu navečer.


“Predsjednik Joan Laporta će sutra objasniti razloge zbog kojih će trener ostati u skladu s aktualnim ugovorom”, izjavio je dužnosnik za Hinu zamolivši za anonimnost.


Xavi je 27. siječnja nakon domaćeg poraza od Villarreala 3-5 rekao da će dati ostavku u lipnju.




U srijedu je Barcelonina uprava održala sastanak na kojem je razgovarala o aktualnostima u klubu, a zatim se sportski direktor Deco sastao s Xavijem u klupskom centru.


Xavi, bivši klupski veznjak, na klupu je sjeo u studenom 2021. Prošle sezone je osvojio s Barcelonom španjolsko prvenstvo, ali ove sezone mu ne ide dobro.


Barcelona je u nedjelju izgubila s 2-3 na gostovanju kod Real Madrida pogotkom u sučevoj nadoknadi. Zbog toga zaostaje 11 bodova za “Kraljevskim klubom”, a do kraja sezone je još šest kola.


Barcelona je prošli tjedan ispala u četvrtfinalu Lige prvaka od francuskog PSG-a, a ranije nije uspjela osvojiti kup niti Superkup.