Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Nakon Čačića

Igor Bišćan je novi trener Dinama

Autor: Portal Novi list

06.04.2023. 21:19
Igor Bišćan je novi trener Dinama

Foto: Igor Kralj/PIxsell



Dinamo ima novog trenera, smijenjen je Ante Čačić! Momčad od danas vodi bivši Dinamovac, danas uspješan trener – Igor Bišćan.


Anti Čačiću presudio je poraz 1:2 od Šibenika u polufinalu kupa. Zadnjih dan-dva spekuliralo se da će momčad do kraja sezone voditi Čačićevi pomoćnici Roy Ferenčina i Sandro Perković.


No, nova uprava Dinama ipak se odlučila za Igora Bišćana. Ovaj 44-godišnjak bivši je igrač Dinama i osvajač Lige prvaka s Liverpoolom.




U trenerskim je vodama vodio i HNK Rijeku, a zadnjih godina izbornik je hrvatske mlade nogometne reprezentacije. Izborio je nastup na Euru u lipnju, na kojem će reprezentaciju morati voditi njegov nasljednik. Spekulira se da bi to mogao biti Ivica Olić.


Trenersku karijeru počeo je graditi na klupi Rudeša, kojeg je uveo u prvu ligu. Potom je s ljubljanskom Olimpijom osvojio prvenstvo i kup.


Već sljedeće sezone preuzima Rijeku i vodi je do naslova pobjednika kupa. Ni na Rujevici se nije predugo zadržao, već je preuzeo U-21 reprezentaciju.


Mlade Vatrene odveo je do četvrtfinala Eura, a i u novim kvalifikacijama izborio je nastup na završnici ovog natjecanja.


Zanimljivo je da je Igor Bišćan prije 9 godina predstavljao glasnu oporbu Mamićevom upravljanju Dinamom, zajedno s novim članom uprave Darijem Šimićem, te dinamovim legendama Silvijom Marićem i Tomom Šokotom.


Prvu utakmicu za kormilom Dinama Bišćan će već u subotu igrati protiv Lokomotive.